To je to što me zanima!

Meghan i Harry ostali su bez svojih titula, a gube i novac...

Rekli su da će vratiti novac uložen u obnovu njihove kuće u Frogmoreu, koju planiraju zadržati kao svoj dom u Ujedinjenom Kraljevstvu. Također, bračni par više neće predstavljati kraljicu Elizabetu II.
Vidi originalni članak

Novi šok na kraljevskom dvoru - princ Harry (35) i Meghan Markle (38) ostali su bez titula, odnosno više ih se neće oslovljavati s 'njihovo visočanstvo', piše BBC. To znači da će sada, među ostalim, moći sklapati komercijalne ponude koje požele. Ipak, njih dvoje će i dalje ostati vojvode od Sussexa i tako će ih se odsad oslovljavati.

Palača je objavila da Harry i Meghan više neće dobivati javni novac za kraljevske dužnosti te da će vratiti novac koji su potrošili na obnovu svoje kuće u Frogmoreu, odnosno 2,4 milijuna funti, što je oko 21 milijun kuna. Tu kuću planiraju zadržati kao svoj dom u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Također, bračni par više neće predstavljati kraljicu Elizabetu II (93). Dogovor će na snagu stupiti ovog proljeća.

OSTAJU U KANADI Ne vraćaju se? Meghan i Harry dali su otkaz osoblju u Britaniji

- Nakon višemjesečnih razgovora i novijih rasprava, drago mi je što smo zajedno pronašli konstruktivan i podupirući put za mog unuka i njegovu obitelj. Harry, Meghan i Archie uvijek će biti jako voljeni članovi moje obitelji - napisala je u službenom priopćenju kraljica Elizabeta.

- Prepoznajem izazove koji su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u posljednje dvije godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim im se zahvaliti na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, u Commonwealthu i šire, a posebno sam ponosna na to što je Meghan tako brzo postala dio naše obitelji koja se nada kako će im danas postignuti dogovor omogućiti započinjanje sretnog i mirnog novog života - dodala je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 72

  • muskarac 19.01.2020.

    rastava braka za cca 2 godine kad pare presuse a amerikancima postanu nebitna vijest

  • Ekaterina_1 19.01.2020.

    Nije ništa naučila iz "nesreće" svoje svekrve.

  • Rusulica 18.01.2020.

    Harry je horoskopski znak Djevica tako da kako ne voli svu tu Kraljevsku gnjavazu i babino pilanje zato bjezi glavom bez obzira.A stari sismis mora da je jako zla kad toliko zivi i jos ima volje za zivotom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare