To je to što me zanima!

'Mene je publika stvorila, a pjesma neka ide i do svemira'

Znam da ne možeš biti gospodar vlastitom životu, da je dio svakog života i smrt. Zadnje je došla Rajku, poginuo je u autu, a bio je miran, drag, veliki muzičar. Ali, to je tako. Smrt ne može nitko spriječiti, kaže Mišo
Vidi originalni članak

Dr. Sarah Milkovich, jedna od znanstvenica na projektu “Mars 2020”, u kojem je prije nekoliko tjedana na “crveni planet” lansiran rover Perseverance nedavno je obećala da će ispuniti zahtjev 24sata koji je NASA već ranije prihvatila. Zahtjev je o tome da se na jednom od rovera na Marsu za dobro jutro pusti Mišina pjesma “Poljubi zemlju”. U intervjuu za Jutarnji list, legendarni glazbenik Mate Mišo Kovač (79) otkrio je što misli o toj ideji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Neka je, neka pjesme, ako treba neka ide i u svemir, ali meni je od NASA-e, Marsa i tih rovera puno bitnija publika. Mene je publika stvorila. Da nema publike, ne bi bilo ni mene - rekao je Mate i dodao: 

- Publika je meni sve. Da nema publike, rekao sam to davno novinarima, ja bih prodavao ribu na ribarnici. Što je isto častan posao, da se razumijemo - priznaje glazbenik. 

U intervjuu je spomenuo i pokojnog Rajka Dujmića, a otkrio je i kako je osobno čak tri puta izbjegao smrt. 

- Ja znam da ne možeš biti gospodar vlastitom životu, da je dio svakog života i smrt. Zadnje je došla Rajku, poginuo je u autu, a bio je miran, drag, veliki muzičar. Ali, to je tako. Smrt ne može nitko spriječiti. Ja sam je dosad tri puta izbjegao, a najbliže sam joj bio kad sam imao infarkt - priča Mišo i dodaje: 

- Spasili su me u zadnji čas, a kada sam otvorio oči u bolnici, iznad mene i mog kreveta je stajao momak koji me poljubio u čelo i rekao mi: ‘Mišo, ja u životu imam samo Isusa i vas.’ Onda je otišao, a ja sam poslije doznao da je momak isusovac - priča legendarni glazbenik. Rođendan mu je došao čestitati i ministar Vili Beroš za kojeg ima samo najljepše riječi. 

-  Skroman, moj Dalmatinac. Rekao sam mu: ‘Vili, budi ponosan, ti si spasio Hrvatsku od korone! Nastavi tako kako radiš, drži do sebe, uvijek stoji iza onog što kažeš.’ Pratim ja to s tom koronom i vidim da zahvaljujući Viliju i našoj ekipi Hrvatska ima najmanje smrti na svijetu - priznaje Mišo Kovač. 

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Hrabri 22.08.2020.

    Pa zar opet taj ishlapljeli starac svima soli pamet svojim umotvorinama očaj živi

  • 22.08.2020.

    bio si Jugosloven,sada si kao veliki Hrvat,po tome si ljigavac.

  • crna mačka 22.08.2020.

    A majko mila čemu ovo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare