Obavijesti

Show

Komentari 26

'Mene je publika stvorila, a pjesma neka ide i do svemira'

'Mene je publika stvorila, a pjesma neka ide i do svemira'
7

Znam da ne možeš biti gospodar vlastitom životu, da je dio svakog života i smrt. Zadnje je došla Rajku, poginuo je u autu, a bio je miran, drag, veliki muzičar. Ali, to je tako. Smrt ne može nitko spriječiti, kaže Mišo

VIDEO

Dr. Sarah Milkovich, jedna od znanstvenica na projektu “Mars 2020”, u kojem je prije nekoliko tjedana na “crveni planet” lansiran rover Perseverance nedavno je obećala da će ispuniti zahtjev 24sata koji je NASA već ranije prihvatila. Zahtjev je o tome da se na jednom od rovera na Marsu za dobro jutro pusti Mišina pjesma “Poljubi zemlju”. U intervjuu za Jutarnji list, legendarni glazbenik Mate Mišo Kovač (79) otkrio je što misli o toj ideji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:24

- Neka je, neka pjesme, ako treba neka ide i u svemir, ali meni je od NASA-e, Marsa i tih rovera puno bitnija publika. Mene je publika stvorila. Da nema publike, ne bi bilo ni mene - rekao je Mate i dodao: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Publika je meni sve. Da nema publike, rekao sam to davno novinarima, ja bih prodavao ribu na ribarnici. Što je isto častan posao, da se razumijemo - priznaje glazbenik. 

U intervjuu je spomenuo i pokojnog Rajka Dujmića, a otkrio je i kako je osobno čak tri puta izbjegao smrt. 

- Ja znam da ne možeš biti gospodar vlastitom životu, da je dio svakog života i smrt. Zadnje je došla Rajku, poginuo je u autu, a bio je miran, drag, veliki muzičar. Ali, to je tako. Smrt ne može nitko spriječiti. Ja sam je dosad tri puta izbjegao, a najbliže sam joj bio kad sam imao infarkt - priča Mišo i dodaje: 

- Spasili su me u zadnji čas, a kada sam otvorio oči u bolnici, iznad mene i mog kreveta je stajao momak koji me poljubio u čelo i rekao mi: ‘Mišo, ja u životu imam samo Isusa i vas.’ Onda je otišao, a ja sam poslije doznao da je momak isusovac - priča legendarni glazbenik. Rođendan mu je došao čestitati i ministar Vili Beroš za kojeg ima samo najljepše riječi. 

-  Skroman, moj Dalmatinac. Rekao sam mu: ‘Vili, budi ponosan, ti si spasio Hrvatsku od korone! Nastavi tako kako radiš, drži do sebe, uvijek stoji iza onog što kažeš.’ Pratim ja to s tom koronom i vidim da zahvaljujući Viliju i našoj ekipi Hrvatska ima najmanje smrti na svijetu - priznaje Mišo Kovač. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'