To je to što me zanima!

Mirjana Majurec s karcinomom se borila cijelo desetljeće: 'Sve sam rasprodala zbog liječenja'

Borbu s karcinomom dojke glumica vodila je od 2010. U ožujku 2017. godine su se pojavile metastaze, ali ih se 'riješila'. Idućeg ljeta razmišljala je o povratku glumi, no bolest ju je opet natjerala na borbu
Vidi originalni članak

Jutros je u 5:30 u zagrebačkom KBC Rebro preminula glumica Mirjana Majurec. U 70. godini je izgubila borbu s karcinomom dojke, koji joj je dijagnosticiran još 2010. godine.

Borbu s karcinomom dojke glumica je vodila od 2010. U ožujku 2017. godine su se pojavile metastaze, ali ih se 'riješila'. Idućeg ljeta razmišljala je o povratku glumi, rekla je da je vratila energiju i spremna je raditi. No bolest ju je opet natjerala na borbu.

- Jako sam umorna, to stvarno iscrpljuje. Imam i nuspojave, prva dva dana imala sam treskavicu, kao kod gripe. Ide nabolje, samo da me taj umor prođe – ispričala nam je tada Majurec.

Rekla je i da je zahvalna i HZZO-u koji joj je omogućio radiokirurgiju. Bez te pomoći ovaj tretman ne bi bio moguć.

- Liječenje je stvarno skupo, pa ja sam u ovih osam godina, koliko traje ova borba, već sve rasprodala. U ovoj državi se ne smiješ razboljeti - ispričala nam je tom prilikom.

Sa sinovima, Ivanom i Lukom, u početku nije pričala o bolesti, skrivala ju je od njih, no kasnije su joj oni, uz bivšeg supruga Marka Mlinarića najveća podrška. Kad je zbog liječenja i kemoterapija počela gubiti kosu, stavila je periku, no nije nikad skrivala ni kako izgleda bez nje. 

- Lukina bivša cura Sanja me je ošišala na ćelavo i stavila sam si periku koja je bila kao moja kosa. Plakala je dok me šišala, a ja sam se smijala - otkrila nam je 2018. godine.

U ZAGREBAČKOM KBC REBRO Glumica Mirjana Majurec je preminula u 70. godini nakon teške borbe s karcinomom

U studenom prošle godine je Mirjanin sin, mađioničar Luka Vidović, progovorio o majčinom zdravstvenom stanju koje se nažalost pogoršalo.

- Majka je trenutačno jako loše, bolesna je. Na žalost, u bolnici je sada, na Rebru, ima treći ili četvrti stadij, opet joj se vratio. Zbog mjera je, na žalost, ne smijem ni vidjeti. Ne volim plakati preko medija, ali ona je veliki borac, dvaput ga je pobijedila pa će i treći. Poznavajući nju, ona je ratnica, pa će sve biti u redu - ispričao je Luka za Večernji list.

 

Idi na 24sata