To je to što me zanima!

Mrkomir ekskluzivno predstavio zabranjenu hrvatsku himnu

U novoj hrvatskoj seriji 'Mrkomir prvi' likovi su otpjevali himnu koja je bila zabranjena čim je objavljena. Serija se temelji na izmišljenim likovima iz hrvatske povijesti, a silno podsjeća na današnju političku situaciju povijesti
Vidi originalni članak

Radnja 'Mrkomira prvog' smještena je u srednji vijek, a u središtu je Knez Mrkomir, koji želi postati kralj. Situacije, metode i okruženje podsjećaju na današnjicu, a u seriji je sad otpjevana i prva hrvatska himna koja je bila zabranjena.

- Ne znamo koja je točno godina gospodnja, ali te godine nije bilo napada ni Bugara ni Mletaka. Rani je srednji vijek. Knez Mrkomir (Goran Navojec) hrvatski je knez koji je poput današnjih političara pomalo častohlepan, ali istovremeno i naivan, tako da ga njegovo častohleplje često dovede do poraza - opis je epizode koja neodoljivo podsjeća na današnje vrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tekst himne veliča domovinu, što se knezu Mrkomiru svidjelo, no kasnije se okreće protiv njega, te ga optužuje da je 'dušmanima sluga, a zemljom vlada kuga, glad i tuga'.

- Mrkomir većinu državnih obaveza povjerava svom savjetniku, peharniku, a zapravo šefu tadašnje tajne službe Slavomiru (Ozren Grabarić), koji je pokvareni spletkar i stalno mu predlaže načine kako da dođe do što više slave, dok zapravo Slavomir za sebe želi prigrabiti što više novca. 

NOVA SERIJA Mrkomir prvi: Hrvatska 'Crna Guja' emitirat će se u prosincu

Uz Gorana Navojca (51) i Ozrena Grabarića (41) u seriji glume i Ecija Ojdanić (47), Mirna MihelčićPaško Vukasović (31) i Marinko Prga (51).

Serija se emitira na HRT-u, a ukupno ima 13 nastavaka. 

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • GogaDekleva 06.03.2022.

    Odlični ste !!!!

  • Mala Florami 09.01.2022.

    Odlična serija,zabavna,satirična,izvrsna gluma-sve pohvale.Napokon da neko kroz humor dokaže da je car gol.Ognjen Sviličić kao i uvijek izvrstan👏Očekujemo još puno epizoda ❤️

  • Zagy91 06.01.2022.

    Navojec odlično glumi i vadi seriji a ostali se šlepaju…

Komentiraj...
Vidi sve komentare