To je to što me zanima!

Najbolje ocijenjeni film ovog desetljeća je triler s DiCaprijem

'Početak' je zaradio i četiri kipića od Akademije, ali ipak 'samo' u sporednim kategorijama; za najbolje miksanje zvuka, najbolju fotografiju, najbolje vizualne efekte i najbolju montažu zvuka
Vidi originalni članak

Kraj kalendarske godine rezerviran je za mnoge pop kulturne top liste, a na najpopularnijoj internetskoj bazi filmova IMDb kao najbolje ocijenjeni film desetih godina po ocjenama korisnika kotira znanstveno-fantastični triler 'Početak' (Inception) redatelja Christophera Nolana iz 2010. 

Zauzeo je 13. mjesto na ljestvici svih vremena, a u top 20 filmova ugurao se iz ovog desetljeća još samo ovogodišnji 'Joker' na 19. mjestu u ovom trenutku. U top 50 se našao još jedan Nolanov film 'Interstellar' iz 2014., 'Nedodirljivi' iz 2011., 'Ritam ludila' iz 2014., a aktualnu je kalendarsku godinu obilježio i korejski dragulj 'Parasite'.

JE LI PAO ILI NE? Sudbina zvrka: Nolan napokon objasnio kraj filma 'Početak'

Uz Nolana, na IMDb-jevoj ljestvici Top 250 filmova svih vremena ovo je desetljeće obilježio i Martin Scorsese. On je snimio 'Otok Shutter', 'Vuk s Wall Streeta', a na Netflixu je nedavno izašao i dugo iščekivani 'Irac' te se pozicionirao na 147. mjesto.

'Početak' je zaradio i četiri kipića od Akademije, ali u kategorijama za najbolje miksanje zvuka, najbolju fotografiju, najbolje vizualne efekte i najbolju montažu zvuka pa su se mnogi ljubitelj filma u to vrijeme pobunili jer je izostala nagrada za redatelja i glumce, poglavito za Leonarda DiCaprija. Holivudski as svog Oscara nije dobio za 'Početak', ali ga je itekako zavrijedio pet godina kasnije u 'Povratniku'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Vrac666 15.12.2019.

    Odličan film

  • 13.12.2019.

    Otok Shutter mi je njegov najbolji film.

Komentiraj...
Vidi sve komentare