Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Sudbina zvrka: Nolan napokon objasnio kraj filma 'Početak'

Redatelj filma 'Inception' čiji kraj godinama već svojom dvosmislenošću izluđuje gledatelje diljem svijeta napokon je, na svoj način, objasnio posljednju scenu filma

YouTube
Foto: YouTube
18 komentara

Dominic Cobb, lik kojeg je utjelovio Leonardo DiCaprio (42) u filmu 'Početak' ('Inception') kroz film prolazi kroz nekoliko slojeva svoje podsvijesti, a sam kraj trebao je otkriti je li 'zaglavio' ili je napokon došao do do svoje prave 'stvarnosti' u kojoj će sretno živjeti sa odabranicom svoga srca i njihovom djecom.

Odgovor nam je trebao stići u vidu zvrka koji pada ako je u stvarnosti, a ostaje se vrtjeti ako je u snu. No redatelj Christopher Nolan (46) uskratio je odgovor svojoj publici pa je naglo prekinuo scenu, zbog čega nam je nepoznata sudbina zvrka.

Oko dvosmislenog kraja godinama se vode rasprave, a redatelj je prošle godine, održavši govor na jednom fakultetu, pokušao objasniti o čemu se radi.

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

- Cobb je bio u vlastitoj subjektivnoj realnosti. Nije ga bilo briga je li san ili java i to je poruka. Možda je svaki sloj realnosti ispravan. Objektivno, poanta je u tome da publika želi apsolutan odgovor, iako se radi o fikciji, koja je virtualna stvarnost. Radi li se o stvarnosti ili snu, to je najčešće pitanje koje me pitaju u vezi filma. Ljudima je to važno jer je stvarnost bitna - kazao je Nolan. 

 

Naši partneri pišu
Message