To je to što me zanima!

Najpoznatiji gay klub: Stenjanje je glasnije od glazbe, a odjeća se na ulazu stavlja u vrećicu...

Klub je otvoren od četvrtka do subote navečer i nedjeljom popodne. Petkom muškarci dolaze odjeveni bez pravila. Dozvoljeno je doći u kožnoj odjeći, sportskoj opremi, odijelu i kravati, a oni bizarniji smiju doći i goli
Vidi originalni članak

U ovaj su klub dobrodošli muškarci bilo koje dobi. Lab.Oratory u Berlinu najveće je i najlegendarnije gay mjesto bez bilo kakve zabrane.

Posjetitelji na raspolaganju imaju četiri kata u klubu, a uključuje i igralište opremljeno seksualnim igračkama. Sadrži ljuljačke, lance i remenje, a uz to mogu posjetiti 'mokru sobu' i labirint u koji se obično svi upute. No postoji mali uvjet - muškarci moraju odjenuti fetiš odjeću, a poželjna je koža.

Klub priprema tematske tulume, na kojima se dobivaju dva pića po cijeni jednog u klubu za one koji su fokusirani na raznolike načine uzbuđivanja, većinom one bizarne. Strogo je zabranjeno nanošenje dezodoransa i parfema te unošenje droga, što piše na ulaznim vratima. Osim toga, goste se upozorava neka ponesu vlastitu zaštitu ako nešto 'iskrsne'.

Klub je otvoren od četvrtka do subote navečer i nedjeljom popodne. Petkom muškarci dolaze odjeveni bez pravila. Dozvoljeno je doći u kožnoj odjeći, sportskoj opremi, odijelu i kravati, a oni bizarniji smiju doći i goli. U četvrtak posjetitelji u klub mogu ući do 23 sata, u petak i subotu do ponoć, a u nedjelju do 18 sati. 

Svih se pravila potrebno pridržavati, kako netko od gostiju ne bi izvisio.

- Stavio sam odjeću u plastičnu vrećicu i napisali su mi broj na rame. Potom sam stupio u najpoznatiji berlinski gay klub. Imao sam dečka s kojim sam io u vezi godinama, no društvo nas nije prihvaćalo. Otišli smo u Lab.oratory, naše mjesto za noć. Dok smo se vozili taksijem ispunila me tjeskoba. Iako sam bio mršav, spuštanje donjeg rublja u takvom okruženju bilo je previše razotkrivajuće. Moja najveća briga bila je emocionalna. Prošlo mi je kroz glavu što ako ostanem sam, ako moj dečko nađe nekog drugog? - ispričao je jedan od posjetitelja. 

- Red za klub bio je smiješan. Mirno smo stajali i razmišljali o svemiru u koji ćemo uskoro ući. Tri muškarca vraćala su se s ulaza i nelagodno se smijali. Shvatili su kako to nije ono što su očekivali. Nakon plaćanja ulaza, daju vam prozirnu vrećicu u koju stavljate odjeću koja se skida pod fluorescentim svjetlima. Muškarci u okolini uzimaju remene. Potom se spuštate u bar, topli ljudski miris ispunjava zrak, a stenjanje se čuje preko glasnog techna - dodao je. Kada su željeli izaći iz kluba, samo su trebali pokazati broj na ramenu. 

BERLINSKI MRAČNI NOĆNI ŽIVOT Najozloglašeniji klub: Ima sobu za vezivanje, a seks je poželjan

Seks, techno i crvena rasvjeta zamagljuju se u jedno. Svi su slobodni i jednaki, nitko nikome nije naklonjen. Posjetiteljima je klub bio svojevrsna utjeha.

U istoj zgradi gdje je Lab.Oratory, nalazi se i klub Berghain. Danas se na tri etaže proteže nekoliko odvojenih prostora, od kojih najveća hala prima 1500 ljudi, dok je ostatak djelomično skrivenih prostorija zamračen i namijenjen izmjenjivanju tjelesnih užitaka. No ova dva kluba nisu spojena. Spajaju se dva puta godišnje na partyju 'Snack'.

 

Idi na 24sata

Komentari 117

  • sljastrava 26.09.2020.

    Šta je ovo,komu je to normalno?Ajme,jada.

  • 24.09.2020.

    Etoo zaraze opet.

  • roundtrain 20.09.2020.

    Pa svi se rugaju sa Hrvatskom, njezini političari, tajkuni, lopovi i kriminalci, braća Mamić... Red je i da nam se Monk ruga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare