Obavijesti

Show

Komentari 117

Najpoznatiji gay klub: Stenjanje je glasnije od glazbe, a odjeća se na ulazu stavlja u vrećicu...

Najpoznatiji gay klub: Stenjanje je glasnije od glazbe, a odjeća se na ulazu stavlja u vrećicu...
4

Klub je otvoren od četvrtka do subote navečer i nedjeljom popodne. Petkom muškarci dolaze odjeveni bez pravila. Dozvoljeno je doći u kožnoj odjeći, sportskoj opremi, odijelu i kravati, a oni bizarniji smiju doći i goli

VIDEO

U ovaj su klub dobrodošli muškarci bilo koje dobi. Lab.Oratory u Berlinu najveće je i najlegendarnije gay mjesto bez bilo kakve zabrane.

Posjetitelji na raspolaganju imaju četiri kata u klubu, a uključuje i igralište opremljeno seksualnim igračkama. Sadrži ljuljačke, lance i remenje, a uz to mogu posjetiti 'mokru sobu' i labirint u koji se obično svi upute. No postoji mali uvjet - muškarci moraju odjenuti fetiš odjeću, a poželjna je koža.

Klub priprema tematske tulume, na kojima se dobivaju dva pića po cijeni jednog u klubu za one koji su fokusirani na raznolike načine uzbuđivanja, većinom one bizarne. Strogo je zabranjeno nanošenje dezodoransa i parfema te unošenje droga, što piše na ulaznim vratima. Osim toga, goste se upozorava neka ponesu vlastitu zaštitu ako nešto 'iskrsne'.

Klub je otvoren od četvrtka do subote navečer i nedjeljom popodne. Petkom muškarci dolaze odjeveni bez pravila. Dozvoljeno je doći u kožnoj odjeći, sportskoj opremi, odijelu i kravati, a oni bizarniji smiju doći i goli. U četvrtak posjetitelji u klub mogu ući do 23 sata, u petak i subotu do ponoć, a u nedjelju do 18 sati. 

Svih se pravila potrebno pridržavati, kako netko od gostiju ne bi izvisio.

- Stavio sam odjeću u plastičnu vrećicu i napisali su mi broj na rame. Potom sam stupio u najpoznatiji berlinski gay klub. Imao sam dečka s kojim sam io u vezi godinama, no društvo nas nije prihvaćalo. Otišli smo u Lab.oratory, naše mjesto za noć. Dok smo se vozili taksijem ispunila me tjeskoba. Iako sam bio mršav, spuštanje donjeg rublja u takvom okruženju bilo je previše razotkrivajuće. Moja najveća briga bila je emocionalna. Prošlo mi je kroz glavu što ako ostanem sam, ako moj dečko nađe nekog drugog? - ispričao je jedan od posjetitelja. 

- Red za klub bio je smiješan. Mirno smo stajali i razmišljali o svemiru u koji ćemo uskoro ući. Tri muškarca vraćala su se s ulaza i nelagodno se smijali. Shvatili su kako to nije ono što su očekivali. Nakon plaćanja ulaza, daju vam prozirnu vrećicu u koju stavljate odjeću koja se skida pod fluorescentim svjetlima. Muškarci u okolini uzimaju remene. Potom se spuštate u bar, topli ljudski miris ispunjava zrak, a stenjanje se čuje preko glasnog techna - dodao je. Kada su željeli izaći iz kluba, samo su trebali pokazati broj na ramenu. 

Najozloglašeniji klub: Ima sobu za vezivanje, a seks je poželjan
Najozloglašeniji klub: Ima sobu za vezivanje, a seks je poželjan

Seks, techno i crvena rasvjeta zamagljuju se u jedno. Svi su slobodni i jednaki, nitko nikome nije naklonjen. Posjetiteljima je klub bio svojevrsna utjeha.

U istoj zgradi gdje je Lab.Oratory, nalazi se i klub Berghain. Danas se na tri etaže proteže nekoliko odvojenih prostora, od kojih najveća hala prima 1500 ljudi, dok je ostatak djelomično skrivenih prostorija zamračen i namijenjen izmjenjivanju tjelesnih užitaka. No ova dva kluba nisu spojena. Spajaju se dva puta godišnje na partyju 'Snack'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'