To je to što me zanima!

Nakon 50 godina karijere: Paul Simon najavio zadnju turneju

OPROŠTAJ Nekadašnji član legendarnog dua Simon & Garfunkel počet će seriju koncerata u Europi i Sjevernoj Americi 16. svibnja
Vidi originalni članak

Legenda američkog folk rocka Paul Simon (76) najavio je u ponedjeljak da će se oprostiti od pozornice nakon posljednje turneje, poslije 50 godina karijere.

Nekadašnji član legendarnog dua Simon & Garfunkel, počet će seriju koncerata u Europi i Sjevernoj Americi 16. svibnja, u kanadskom Vancouveru.

- Ozbiljno pomišljam na mirovinu otkad je u prosincu 2017. umro gitarist Vincent N'Guini - rekao je Simon. 

Paul Simon oprostit će se nastupom u Londonu, 15. srpnja.

- Volio bih otići zahvalivši se svima onima na svijetu koji su me došli čuti kako nastupam zadnjih 50 godina - napisao je glazbenik u poruci obožavateljima. Već je najavio kako bi mogao nastaviti svirati nakon oproštajne turneje ali samo sporadično kao podršku stvarima do kojih drži, poput borbe za zaštitu okoliša.

Simon je prvo s kolegom Artom Garfunkelom postao jedan od glasova generacije 60-ih, glazbeno smirujućim ali politički angažiranim melodijama.

Simon & Garfunkel proizveli su niz uspješnica poput "Bridge over Troubled Water", "The Sound of Silence" i "Mrs. Robinson", originalni soundtrack filma "Diplomac".

U solo karijeri Simon je pridonio oblikovanju glazbenog žanra "world music" albumom "Graceland" 1986., na kojem su sudjelovali glazbenici iz Južnoafričke Republike.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NivesG 09.02.2018.

    Dobra stara vremena...

  • CrniNindža 08.02.2018.

    Tnq gospon Simon na dobroj mjuzi :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare