Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Nakon 50 godina karijere: Paul Simon najavio zadnju turneju

OPROŠTAJ Nekadašnji član legendarnog dua Simon & Garfunkel počet će seriju koncerata u Europi i Sjevernoj Americi 16. svibnja

FILE PHOTO: U.S. musician Paul Simon performs at the Bilbao Exhibition Center in Barakaldo
Foto: VINCENT WEST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
3 komentara

Legenda američkog folk rocka Paul Simon (76) najavio je u ponedjeljak da će se oprostiti od pozornice nakon posljednje turneje, poslije 50 godina karijere.

Nekadašnji član legendarnog dua Simon & Garfunkel, počet će seriju koncerata u Europi i Sjevernoj Americi 16. svibnja, u kanadskom Vancouveru.

- Ozbiljno pomišljam na mirovinu otkad je u prosincu 2017. umro gitarist Vincent N'Guini - rekao je Simon. 

Foto: Promo

Paul Simon oprostit će se nastupom u Londonu, 15. srpnja.

- Volio bih otići zahvalivši se svima onima na svijetu koji su me došli čuti kako nastupam zadnjih 50 godina - napisao je glazbenik u poruci obožavateljima. Već je najavio kako bi mogao nastaviti svirati nakon oproštajne turneje ali samo sporadično kao podršku stvarima do kojih drži, poput borbe za zaštitu okoliša.

FILE PHOTO: U.S. musician Paul Simon performs at the Bilbao Exhibition Center in Barakaldo | Autor: VINCENT WEST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: VINCENT WEST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Simon je prvo s kolegom Artom Garfunkelom postao jedan od glasova generacije 60-ih, glazbeno smirujućim ali politički angažiranim melodijama.

Simon & Garfunkel proizveli su niz uspješnica poput "Bridge over Troubled Water", "The Sound of Silence" i "Mrs. Robinson", originalni soundtrack filma "Diplomac".

U solo karijeri Simon je pridonio oblikovanju glazbenog žanra "world music" albumom "Graceland" 1986., na kojem su sudjelovali glazbenici iz Južnoafričke Republike.

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it

Tema: Muzika

Message