To je to što me zanima!

Nakon generalne probe za balet 'Labuđe jezero' zaražena ekipa HNK Split otplesala je u krevete

Dio posade HNK Split još čeka na rezultate testiranja, a u baletnu skupinu već je stiglo desetak pozitivnih nalaza. Zadnje što su radili jest 'Labuđe jezero', trebalo se odigrati danas i sutra ali je, naravno, otkazano
Vidi originalni članak

Proboj koronavirusa zabilježen je i u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Kajem prošlog mjeseca cijeli program bio je prekinut zbog slučajeva zaraze među članovima orkestra, a sada je, kako neslužbeno doznajemo, pogođen balet. Desetak testiranih članova dobilo je pozitivne nalaze, a dio glumaca još čeka na svoje rezultate. 

POGLEDAJTE VIDEO:

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Intendant Srećko Šestan nije htio precizirati koliko je zaraženih u njegovoj kazališnoj kući, ali smo uspjeli doznati da ih je manje od 50 posto. 

- Pripremali smo Labuđe jezero, došli do generalke, a onda smo ga otkazali. Trebalo se igrati danas i sutra. Ali zato drama radi normalno, što ne znači da će i sutra biti tako. Situacija se neprestano mijenja. Probe se održavaju koliko mogu - kaže Šestan dodajući kako su slučajeve koronavirusa već zabilježila druga kazališta diljem Hrvatske.

 Za četvrtak je bila najavljena Noć kazališta. Upitno je hoće li se održati. Prostorije se, kaže, temeljito dezinficiraju nakon proba, a vodstvo HNK je svakodnevno u kontaktu s epidemiolozima. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zvrka1977 17.11.2020.

    Glavno da se na tekme ne može...

Komentiraj...
Vidi sve komentare