To je to što me zanima!

Nakon Hobita iz kina su izazili s mučninom i vrtoglavicom

Ovo nije za slabiće. Zbog nekih prizora iskočit će vam oči, napisao je jedan fan dok je drugi rekao da su krupni kadrovi 'preintenzivan doživljaj koji izaziva mučninu'
Vidi originalni članak

Dugoočekivani hit Petera Jacksona Hobit mnoge je obožavatelje ostavio u nesvjestici. Ali doslovno, jer su od prebrzih izmjena scena i prerealnih specijalnih efekata iz kina izašli s migrenom, vrtoglavicom i osjećajem mučnine.

Ne treba to čuditi jer je Jackson u stvaranju novog hita posegnuo za inovativnim rješenjima. Snimao je tehnici 48 sličica u sekundi što je dvostruko brže od uobičajenih 24 te u 3D tehnologiji koja kod gledatelja stvara dojam sinkronizirane pokretljivosti likova.

- Moje oči to ne mogu podnijeti. Dobio sam migrenu - požalio se jedan ljubitelj Međuzemlja koji je na novozelandsku premijeru došao letom iz Australije. I njega su zasmetali specijalni efekti. Iako se većina obožavatelja složila da je Hobit zanimljiv i impresivan, mnogi su o tjelesnim reakcijama tijekom gledanja progovorili na Twitteru.

- Ovo nije za slabiće. Zbog ovakvih prizora iskočit će vam oči - napisao je jedan obožavatelj dok je drugi rekao da su krupni kadrovi ''preintenzivan doživljaj koji mora izazvati mučninu''.

Hoće li nakon ovih reakcija neki odustati od odlaska u kino, pokazat će vrijeme. Redovi na blagajnama uoči projekcija i dalje se ne smanjuju.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • gremljin 03.12.2012.

    48 sličica u sekundi je nešto što "ostavlja" posljedice na psihićkoj bazi pojedinca i skupine, grupe, zajednice, regije, naroda, i dakako seže u globalnu razinu. meni je žao što nema dovoljno informacija , ali još mi je više žao što se ljudi sami NE TRUDE informirati NEGO sve više POSTAJU "žrtve" vlastite nezainteresiranosti. o čemu je riječ? radi se o još jednoj dobro uhodanoj šemi i UTJECAJU na ponašanje i aktivnost ljudske jedinke. 48 sličica u sekundi je ORUŽJE koje će se osjetiti uskoro! Stvaranje tzv SUBLIMIRANIH PORUKA je tajno oružje koje će se koristiti u stvaranju ubojica, psihopata, manijaka... FUNKCIONIRA ovako: ljudskom oku je teško 24 sličice u sekundi "pratiti", pa smo nekada poslije filma imali osjećaj tuposti, mamurluka, osjećaj kao da se u tom filmu stvorila neka neobjašnjiva VEZA nas i sadržaja koji smo gledali, i razmišljali bi neprestano o tome što se dogodilo u filmu i ne bi bili ni svijesni kako je taj film na nas utjecao...e sad, gledanje 48 sličica, koje ljudsko oko doživljava kao neprestanu kretnju a mozak poprima podsvjesno STVARI KOJE NE VIDIMO dovodi do toga da nam zbog PREOPTEREĆENJA mozak doslovno zakuha, a potom i izgori... nemojte se čuditi ovome kaj sam napisal. breivik iz norveške, ubojica sa virginia techa, bili su strastveni igrači video igrica, nećete čuti ni javno saznati da su prije MASAKRA igrali jednu poznatu PUCAČKU IGRICU... i sve je kažem dobro...do trenutka KADA MIRAN, TIH I POVUĆEN iz "NIKOME POZNATIH RAZLOGA" ne napravi pokolj... ali SVIJETE! tada je kasno! bojim se da mnogi neće s odobravanjem prihvatiti ovu činjenicu i informaciju... ali dovraga, svijet ionako ide k vragu!

  • Pepe_3 03.12.2012.

    Idem, makar mi ispale i oči i uši!!

  • ĐinoKostelec 03.12.2012.

    marketinški trik.onda bi mi od tomiđerija otpala stražnjica a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare