To je to što me zanima!

Nakon višegodišnje pauze Dora se opet vraća u 'Opatiju bajnu'

ODLUČUJU MJESECIMA Biranje pjesme za Eurosong trebalo bi biti u veljači- Posljednji put natjecanje u Opatiji bilo je 2010. godine
Vidi originalni članak

Zadnjih godina HTV je birao hrvatskog predstavnika za Eurosong, a na Dori su birali i gledatelji. Kako doznajemo, konačna odluka o Dori, koja će se vratiti u Opatiju krajem veljače iduće godine, znat će se početkom idućeg tjedna. Posljednji put natjecanje u Opatiji bilo je 2010. godine. Tad je pobijedila grupa Feminem. Djevojke se nisu plasirale u finale Eurosonga. 

Dora je godinama tradicionalno okupljala najjača estradna imena. Severina je pobijedila 2006. godine u Opatiji pjesmom 'Moja štikla'. A na Eurosongu je bila 12. 

Stari sjaj:Posljedna Dora u Opatiji bila je 2010. Tad je pobijedila grupa Feminnem

U Opatiji nije manjkalo skandala. Nakon Dore 2006. Severinu je popljuvala Vlatka Pokos. Rekla je da je tekst pjesme 'oduran, vulgaran, glup i prost'. Prethodno ju je gospođa Kojić prozvala zbog haljine u kojoj je nastupala. Vlatka se na Dori tad pojavila u tirkiznoj Diorovoj haljini s perjem marabuja u kojoj se mjesec dana ranije udala za Josipa Radeljaka Dikana. 

Prije osam godina na Dori je čašicu previše popio Alen Vitasović, koji je nakon natjecanja navodno završio na ispumpavanju želuca. Jacques Houdek je 2004. godine uoči proglašenja pobjednika dramio jer je njegovoj šminkerici nestala torbica. Na kraju se ispričao jer su je ipak pronašli.

Opsada Opatije: Severina je pjesmom ‘Moja štikla’ 2006. pobijedila na Dori
Idi na 24sata

Komentari 23

  • Mercedes s klasa 25.11.2017.

    Dora Pejacevic nam se vraca

  • alexkler 25.11.2017.

    Zanimljiva je ta Dora,prije su bile bolje pjesme i poznatiji izvođači ali uvijek nekako pobijedila bi jedna od najboljih pjesama.Festivali su danas izgubili na popularnosti ali ako se to.malo modernizira,natjecateljski karakter ne u prvi plan već kao okupljanje estrade na jednom mjestu.Hrvatska glazba se mora predstaviti u Europi.Zar je moguće da Srbija bude uspješnija zemlja u.kojoj dominira turbofolk a imaju jednu pobjedu i nekoliko super plasmana doduše zahvaljujući isključivo Joksimoviću.

  • Anitram 25.11.2017.

    Naši ljudi su loši u svemu pa tako i u odabiru pjesama za eurosong. Voljela sam pratiti doru i takvo natjecanje ali su sve pokvarili kasnije tako da mi nebi smetalo i da ne pošalju nikoga više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare