To je to što me zanima!

Nastupao je u Lisinskom, a sada mora svirati na ulici da zaradi

Cesta je izvrsna sloboda, ne moraš nikome ne odgovarati kad ćeš krenuti kad će stati, što ćeš kakav repertoar, govori virtuoz na violončelu koji svira još i bas i bubnjeve
Vidi originalni članak

S obzirom na to da se zbog pandemije korona virusa već mjesecima ne održavaju koncerti i glazbenici nemaju kako zarađivati, prisiljeni su snaći se na druge načine.

POGLEDAJTE VIDEO: Pikanterije s Porina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stanislav Kovačić, skladatelj glazbe za film i kazalište i violončelist koji je dobio Porina, skoro svaki dan nastupa na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Na repertoaru je široka lepeza pjesama, klasici, rock glazba, Oscarom nagrađene pjesme, ali i ove 'nove', pop pjesme. 

 - Ja sam zaljubljen u glazbu, živim glazbu, bavim se njom, cijeli život praktički. Cesta je izvrsna sloboda, ne moraš nikome ne odgovarati kad ćeš krenuti kad će stati, što ćeš kakav repertoar. Pare nisu neke da ti baš možeš od toga živjeti što se nekad i moglo, ali zapravo, ja to ne radim, znam da ima kolega koji to rade iz velike krize životne - rekao je Kovačić za RTL.

STIŽE DOKUMENTARAC Matija Dedić o tati Arsenu: 'A što da kažem o takvom liku?'

Glazbenik uz violončelo svira bas i bubnjeve, a poznat je i kao vođa sastava Stampedo. Mnogi se pitaju kako to da je dobitnih brojnih nagrada odlučio svirati na ulici, ali Stanislav kaže: 

- Nagrade mi znače da sam nešto radio kako treba. Drago mi je da sam dobio ovo za Sonju i Bika, to je Zlatna arena. Najdraže su mi ove najjednostavnije kad ti se netko nasmiješi, priđe, kaže napravio si nešto lijepo ili dobro, to su mi najdraže nagrade.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bečar-bečar 05.02.2021.

    u adze nema ti druge rođo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare