To je to što me zanima!

Natjecatelj iskoristio džokera na pitanju o našim nogometašima

Pitanje za 32.000 kuna u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' bilo je: 'Koji je naš nogometaš rođen u Hrvatskoj?'. Ponuđeni odgovori su bili Bruno Petković, Mario Pašalić, Mateo Kovačić ili Dejan Lovren. Ivan je nazvao prijatelja
Vidi originalni članak

U epizodi kviza 'Tko želi biti milijunaš' koja se emitirala ovog četvrtka natjecanje je nastavio Zagrepčanin Ivan Bačani (32). U prošloj epizodi točno je odgovorio na prvih osam pitanja. Deveto pitanje za 16.000 kuna glasilo je: 'Knez Mislav prvi je od hrvatskih vladara došao u sukob s kime?'. Ponuđeni odgovori bili su s Mađarima, s Francima, s Mlečanima ili s Turcima. Ivan je na ovo pitanje iskoristio džoker pitaj znalce te odgovorio točno - s Mlečanima.

POGLEDAJTE VIDEO: Tarik Filipović otišao iz 'Potjere'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pitanje za 32.000 kuna bilo je: 'Koji je naš nogometaš rođen u Hrvatskoj?'. Ponuđeni odgovori su bili Bruno Petković, Mario Pašalić, Mateo Kovačić ili Dejan Lovren. Na ovom pitanju Ivan je iskoristio posljednji džoker i nazvao prijatelja koji mu je ponudio točan odgovor - Bruno Petković. 

Iduće pitanje glasilo je: 'Mjerna jedinica fizikalne veličine magnetske indukcije je tesla. Koje je slovo znak te fizikalne veličine?'. Točno je odgovorio - B.

Sljedeće pitanje bilo je: 'Gdje je bio posljednji rudnik ugljena u Hrvatskoj, u kojemu je 1999. ugašena proizvodnja?'. Ponuđeni odgovori bili su u Glogovcu, u Lepavini, u Liču ili u Tupljaku. Na tom je pitanju Ivan odustao i kući ponio 64.000 kuna. 

U prvom najbržem prstu ovotjedne emisije šansu za osvojiti novac dobio je student medicine Lovro Marinović (24). Zapeo je na pitanju za 1000 kuna: 'Na koju će se planinu prema japanskoj poslovici mudra osoba popeti jednom, a samo budala dvaput?'. Premišljao se, ali naposljetku ponudio točan odgovor - Fuji. 

Pitanje za 8.000 kuna bilo je: 'Koga je car Franjo Josip I. izgubio u Sarajevskom atentatu?'. Na tom se pitanju Lovro dvoumio pa je pitao znalce. Lovro nije dobro čuo što mu je znalac sugerirao pa je odgovorio da je riječ o sinu, dok je točan odgovor bio nećak pa je Lovro napustio kviz.

KVIZ 'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ' Odustao na pitanju za 250.000 kuna: Znate li vi točan odgovor?

Znanje je idući okušao Kristo Kristić iz Dubrovnika. Bez problema odgovorio je na prvih nekoliko pitanja, dok je osmom zapeo. Ono je glasilo: 'Gdje Pink Floydi sviraju u slavnom dokumentarcu iz 1972.?' Tu je Kristo iskoristio prvog džokera i pitao je znalce koji mu je ponudio točan odgovor - u Pompejima. Natjecatelj je dosad osvojio 16.000 kuna i put do milijuna nastavit će u idućoj emisiji. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • željeno korisničko ime 2 27.11.2020.

    To može znati samo netko tko se u životu ničim ne bavi, osim ispijanjem pive i gledanjem utakmica.

  • King Si SI 27.11.2020.

    Petković from Metković.... to sam cuo 100 x

  • Vito1 27.11.2020.

    Zanimljivo je to kako netko rođen izvan Hrvatske predstavlja Hrvatsku po svijetu. "naši" političari stvarno nemaju srama kititi se tuđim perjem pokušavajući obmanuti svijet da smo kulturniji od balkanaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare