To je to što me zanima!

‘Ne pjevamo u gaćicama kao kolege, ali nismo još za baciti’

POVRATAK OTPISANIH Bend D’legendes osnovali su Kićo Slabinac, Željko Krušlin, Darko Domijan i Duško Lokin. Već godinu dana nastupaju u Sloveniji i Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Kićo Slabinac (69), Željko Krušlin (57), Darko Domijan (61) i Duško Lokin (70) osnovali su bend D’legendes. Šokiralo ih je što im prvi singl “Hej, ti” vrti toliko radiopostaja.

- Kad je koji od nas zadnji put uopće bio na top listi - pita se Duško Lokin.

Već godinu dana nastupaju zajedno u Sloveniji i Hrvatskoj, a sad su si dali i ime. Uskoro im izlazi CD na kojemu će, uz novi singl, svaki od njih otpjevati tri nove pjesme.

- Nemamo kruha, a igara koliko hoćeš. Složili smo koaliciju jer nam se toliko djece rodilo na estradi da se moramo spojiti u kompaktnu masu koja može izdržati nasrtaje mladih - rekao je Kićo Slabinac i dodao da su ti mladi u prednosti jer pjevaju u gaćicama.

- Mi to u našim godinama ne možemo. Svi ti hitovi koje smo pjevali vezivali su ljude, rađale su se ljubavi, brakovi i djeca. Želimo ih podsjetiti da još postojimo - pojašnjava bećar Kićo Slabinac zašto su osnovali bend.

- A onima koji su se razveli njima se ispričavamo jer su se baš uz naše pjesme ženili - kaže Željko Krušlin.

Domijan, koji ima odvjetnički ured, jednom paru je obilježio i vjenčanje i razvod.

- Kad je izašla ‘Ulica jorgovana’, pjevao sam je na svadbi. Nekoliko godina poslije došao mi je mladoženja i tražio da ga razvedem. Baš je mene htio. Na razvodu mu nisam pjevao, ali sam dobro naplatio - prisjeća se pjevač i odvjetnik.

Sva četvorica uživaju kad čuju da mladi u publici znaju tekstove njihovih pjesama iz 70-ih.

Glazbene suradnje poput njihove, ističu, nisu neobične. Lokin i Slabinac su 1977. snimili duet “Imena se moga sjeti”. Sad su se, kažu, proširili pa umjesto u duetu nastupaju u kvartetu.

- Svi ćemo raditi svoje koncerte, ali nastupat ćemo i u grupi. Kombinirat ćemo svirke. Već na ljeto slijede koncerti na moru, a Zagreb čuvamo za kraj - najavljuje Duško Lokin.

Tekst za pjesmu “Hej, ti” napisao je Kruška, no sudjelovali su, kažu, i ostali. Slabinac, Lokin, Domijan i Krušlin u njoj pjevaju refren jednog svojeg hita. Na radijskim postajama pjesma je postala popularna u samo tjedan dana.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ludom 01.06.2013.

    Postava koja jednostavno mora funkcionirati. Puno sreće !

  • lang 30.05.2013.

    gle lokina kaj se dobro drži, za razliku od onog napuhanka kruške

  • CommanderEarion 29.05.2013.

    A jesi se nasli.....njih stvarno treba poslusat :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare