To je to što me zanima!

Nije Vladimir Kočiš Zec jedini: Ove domaće zvijezde našle su se na udaru online prevaranata

U posljednjih nekoliko mjeseci regionalne i domaće zvijezde su meta prevarantima. Uzmu njihov lik, ime i prezime, a zatim 'reklamiraju' određene proizvode...
Vidi originalni članak

Posljednjih dana na društvenim mrežama kruže lažne vijesti o glazbeniku Vladimiru Kočišu Zecu (75). Među njima je i ona da je preminuo, a glazbenik je za 24sata ranije rekao kako mu je bilo važno javiti prijateljima da je živ jer su se neki uplašili. 

- To nije za šaliti se. Nisam jedini kome to rade. Kad se umiješa umjetna inteligencija ode sve k vragu - rekao nam je te dodao kako ga je netko 'uzeo na zub' te da će sve te objave ignorirati jer je nemoguće pronaći izvor. 

Nažalost, gitarist i pjevač Novih fosila nije jedini. U zadnjih par godina je sve više glazbenika i glumaca u regiji na udaru prevaranata. 

Fotografija Halida Bešlića (70) se tako pojavila na jednom lažnom oglasu na društvenim mrežama

- Evo što ubija dijabetes i stabilizira šećer u krvi na 4 mmol/L - stajalo je uz fotografiju pjevača. Brzo su reagirali iz njegovog tima. 

- Laž! Ovaj oglas se pojavio na Facebook stranici i želimo vas obavijestiti da nemamo nikakve veze s tim. Sve slične stvari bit će prijavljene organima reda - napisali su na njegovoj službenoj stranici. 

ŠIRE SE LAŽNE VIJESTI O NJEMU Vladimir Kočiš Zec za 24sata: 'To nije za šaliti se! Objavio sam da sam živ, prijatelji su se prepali'

Nedavno je žrtva prevare bio i glazbenik Dino Jelusić. Pratitelji su ga obavijestili kako netko pod njegovim imenom i prezimenom šalje eksplicitne poruke djevojkama.

-  Ljudi. Ovo je moj jedini profil. Ostalo sve je fejk. Ne snosim posljedice za scammove i lažne profile - poručio je Jelusić uz snimku zaslona poruke koju je dobio od pratiteljice.

Ranije se u sličnome problemu našla i pjevačica Danijela Martinović (52).

- Ne nasjedajte na lažne i prijevarne reklame u kojima počinitelji reklamiraju medicinske preparate koristeći pri tome moj lik, ime i prezime - napisala je Danijela kratko na Instagramu. 

TKO MU TO SMJEŠTA? Vladimir Kočiš Zec postao meta prevaranata: Na društvenim mrežama se šire lažne vijesti...

Operna pjevačica i jedna od članica žirija 'Supertalenta'Martina Tomčić (48), obratila se u prosincu na društvenim mrežama javnosti te priznala kako se našla u problemu, a zamolila je i za pomoć.

- Krađa identiteta!!!! Ne znam kako se zaštititi od takvih stvari, ali ne nasjedajte na jeftine reklame koje koriste moj lik i djelo te u vidu izmišljenih intervjua prodaju proizvode s kojima ja nemam veze - poručila je svima.

- Ako mi netko može iskustveno i stručno pomoći po tom pitanju, bila bih zahvalna - napisala je na svom Instagramu tada. 

I voditeljica Doris Pinčić par puta bila je meta prevarantima, posljednji put također u prosincu prošle godine. Tada su se na društvenim mrežama počele širiti fotografije lažnog članka s naslovom: 'Doris Pinčić je tužena na sudu zbog otkrivanja tajne gubitka težine', a opremljen je fotografijom na kojoj voditeljica drži tablete za mršavljenje. Prisutne su i izjave, za koje se navodi da su Dorisine.

- Počeli su me zvati s prijetnjama. I pisali svakakve gadosti po društvenim mrežama. Zamislite da sam čak morala promijeniti broj telefona i unajmiti tjelohranitelja. Kunem se da ću zauvijek pamtiti ovo strašno razdoblje o svom životu. Osim toga, tužili su me Ustavnom sudu! - stoji u lažnome članku.

Pjevačica Nina Badrić također je jedna od hrvatskih slavnih koji su već par puta 'reklamirali' određena sredstva. U lipnju prošle godine pozvala je pratitelje na društvenim mrežama na oprez nakon što su prevaranti uzeli njezin lik i ime da bi oglašavali proizvod za mršavljenje.

- Prevara. Ne nasjedajte na ovu prevaru, ovdje se radi o krađi identiteta i imena. Ne postoje dijeta ni čarobni bomboni od kojih mršavite, a ni čarobni štapić. Kako kaže moj prijatelj, samo probušena žlica - napisala je u lipnju, a slično je doživjela i tri godine ranije. 

POŽALILA SE Doris Pinčić na meti prevare: 'Svi shvaćamo da je ovo laž?'

Nives Celzijus objavila je u srpnju objavila kako mrežama kruže fotografije na kojima je gola te upozorila kako se radi o deepfakeu, a ujedno i o kaznenom djelu. 

- Mogli bi se našaliti i primijetit da se fotošop majstor malo žurio i zaboravio nakeljit tattoo. Ali nećemo se šalit jer ovaj deepfake je kazneno djelo - napisala je na Instagram storyju te objavila cenzuriranu fotografiju nje gole. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Mirqmikk 13.02.2024.

    To i 24 sata radi jer je i tu bilo za milanovica sto vjerojatno hdz placa a i sada ih ima koliko hoces laznih oglasa ovdje na 24 sata oni od lopovlika zive.

  • Joza Prezaduzeni 13.02.2024.

    Medjimurski HATOS

  • Brooke02224 13.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare