To je to što me zanima!

Turska policija uhitila je Ezela zbog droge, fanovi šokirani

Istanbulska policija trenutačno vrši veliku akciju suzbijanja trgovine drogom. Izvršili su nekoliko racija u većim gradovima u Turskoj i uhitili nekoliko turskih glumaca
Vidi originalni članak

U akciji istanbulske policije zbog droge je u Ankari uhićen Kenan Imirzalioglu (39), glumac kod nas najpoznatiji kao Ezel. Turska policija trenutačno vrši veliku akciju suzbijanja trgovine narkoticima, a racije su izvršili u Istanbulu, Ankari, Bodrumu i Kusadasiju. 

U raciji, u kojoj je uhićen i Ezel, uhićeno je još 30-ak osoba, a među njima je i još nekoliko turskih glumaca. Nakon liječničkih pregleda, uhićene osobe privedene su u odjel istanbulske policije u četvrti Fatih. Osim Kenana, suđenje za zloporabu opojnih sredstava čekaju i glumci Sarp Apak (31), Ilker Aksum (42), koji je u seriji “Sulejman Veličanstveni” utjelovio jednog od aga, Engin Altan Düzyatan (34), dr. Serdar iz serije “Da sam oblak” i pjevač Mehmet Erdem (35).

Turska policija već osam mjeseci priprema akciju te su prisluškivali telefone brojnih dilera povezanih s poznatim osobama. Objavljen je i način na koji su dileri radili. Dobili bi poziv s imenom poznate osobe, čije je ime znalo biti izmjenjeno, drogom koja se naručuje i mjestom dostave. Dileri bi tada s robom dolazili na naručenu adresu i obavljali primopredaju.

Osim što se radilo o pojedinačnim dostavama droge, dileri su opskrbljivali i zabave poznatih. Među drogom koja se mogla naručiti su marihuana i kokain te ostale droge i neki lijekovi.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Ezel_1 08.08.2013.

    Žalosno i sramotno. Ali kad se pogleda šta sve radi aktuelna vlast u Turskoj i ne čudi zapravo je i bilo za očekivati zašto. Jer serija Ezel je na filigranski način skinula masku sa uglađenog turskog aristokratskog svijeta i otkrila kako živi jadni čemerni prosječni turčin. Ako je Erdoan uhapsio generala i bivšeg predsjednika republike Turske 97-ogodišnjeg Kenana Evrena i još preko 150 generala kojima je Mustafa Kemal paša Ataturk ostavio novu Tursku u amanet onda nad njim ( Erdoanom) visi golem oblak sumnje koje su njegove stvarne namjere i za čije on bjelosvjetske interese radi. Odavno već degutantno djeluje to što on kao političar rabi vjeru(islam). Turska je ovo "zlatno" doba doživjela zahvaljujući rahmetli premijeru iz 80 Turgutu Ozalu a ne fudbaleru Redžepu Taipu Erdoanu. U parku na Taksimu je progovorio građanski normalan turski svijet, ovo što radi Erdoan su represalije koje će svakako štetiti Turskoj i to na duge staze. Poručujem gospodinu da hitno pusti Kenana Imirzalioglua jer puno je Ezela u Turskoj uhapsiti jednog ne znači ništa.

  • adan 06.08.2013.

    Ezel &Eysan forever !

  • Palamudan 06.08.2013.

    kaj su to neki turci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare