To je to što me zanima!

Opet 'Petak': Stiže li nam novo doba afroameričkih komedija?

S vremenom su dobre komedije počele nestajati. Veći profit se mogao naći u raznim drugim žanrovima. No srećom, nisu svi odustali od žanra prepunog smijeha i zabave
Vidi originalni članak

Kroz cijele 80-e i 90-e mogli smo svako malo pogledati dobru komediju u kojoj su ili glavne uloge držali Afroamerikanci ili su bili i redatelji. Bilo je to razdoblje u kojem smo dobili i 'Princ dolazi u Ameriku', 'Kolo sreće', filmove serijala 'Petak' te mnoge druge.

No s vremenom su se i ti redatelji kao i glumci okrenuli drugim projektima pa su dobre komedije počele nestajati. Veći profit se mogao naći u raznim akcijskim filmovima ili u dramama o životu u afroameričkim zajednicama. No srećom, nisu svi odustali od najzabavnijeg žanra.

Daveed Diggs, glumac, reper i pjevač nam ove godine donosi komediju o problemima u životu mladih članova afroameričke zajednice u gradu Oaklandu u Kaliforniji, prikladno nazvanu 'U mrtvom kutu'.

Collin (Diggs) mora izdržati još tri dana uvjetne kazne kako bi dobio priliku za novi početak. On i njegov problematični, najbolji prijatelj iz djetinjstva, Miles (Rafael Casal), rade u tvrtki za selidbu, ali kada Collin svjedoči policijskog pucnjavi, njihovo prijateljstvo će biti pod velikim iskušenjima, dok se bore s identitetom u susjedstvu u kojem su odrasli.

Pogledajte prvi foršpan

U glavnim su ulogama Daveed Diggs kao Collin i njegov najbolji prijatelj, Rafael Casal u ulozi Milesa. Janina Gavankar preuzela je ulogu Val, dok je Jasmine Cephas Jones uzela onu mlade Ashley. Pridružuju im se i Ethan Embry kao redarstvenik Molina te Tisha Campbell-Martin koja nastupa u ulozi Mame Liz.

Film je režirao Carlos López Estrada, kojem je to prva režija nekog dugometražnog filma, a radio je po scenariju kojeg su napisali upravo glavni glumci, Rafael Casal i Daveed Diggs.

U kina film 'U mrtvom kutu' dolazi u kina na kraju ljeta, 23. kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare