Obavijesti

Show

Komentari 0

Opet 'Petak': Stiže li nam novo doba afroameričkih komedija?

Opet 'Petak': Stiže li nam novo doba afroameričkih komedija?
2

S vremenom su dobre komedije počele nestajati. Veći profit se mogao naći u raznim drugim žanrovima. No srećom, nisu svi odustali od žanra prepunog smijeha i zabave

VIDEO

Kroz cijele 80-e i 90-e mogli smo svako malo pogledati dobru komediju u kojoj su ili glavne uloge držali Afroamerikanci ili su bili i redatelji. Bilo je to razdoblje u kojem smo dobili i 'Princ dolazi u Ameriku', 'Kolo sreće', filmove serijala 'Petak' te mnoge druge.

No s vremenom su se i ti redatelji kao i glumci okrenuli drugim projektima pa su dobre komedije počele nestajati. Veći profit se mogao naći u raznim akcijskim filmovima ili u dramama o životu u afroameričkim zajednicama. No srećom, nisu svi odustali od najzabavnijeg žanra.

Daveed Diggs, glumac, reper i pjevač nam ove godine donosi komediju o problemima u životu mladih članova afroameričke zajednice u gradu Oaklandu u Kaliforniji, prikladno nazvanu 'U mrtvom kutu'.

Collin (Diggs) mora izdržati još tri dana uvjetne kazne kako bi dobio priliku za novi početak. On i njegov problematični, najbolji prijatelj iz djetinjstva, Miles (Rafael Casal), rade u tvrtki za selidbu, ali kada Collin svjedoči policijskog pucnjavi, njihovo prijateljstvo će biti pod velikim iskušenjima, dok se bore s identitetom u susjedstvu u kojem su odrasli.

Pogledajte prvi foršpan

U glavnim su ulogama Daveed Diggs kao Collin i njegov najbolji prijatelj, Rafael Casal u ulozi Milesa. Janina Gavankar preuzela je ulogu Val, dok je Jasmine Cephas Jones uzela onu mlade Ashley. Pridružuju im se i Ethan Embry kao redarstvenik Molina te Tisha Campbell-Martin koja nastupa u ulozi Mame Liz.

Film je režirao Carlos López Estrada, kojem je to prva režija nekog dugometražnog filma, a radio je po scenariju kojeg su napisali upravo glavni glumci, Rafael Casal i Daveed Diggs.

U kina film 'U mrtvom kutu' dolazi u kina na kraju ljeta, 23. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode