To je to što me zanima!

'Osjećao sam se mrtvim bez nastupa. Glazbenicima je teško'

Jasno mi je bilo da će to potrajati pa sam radio neke stvari koje sam mislio da neću stići. Nadam se da će sve ovo čim prije proći, rekao je pjevač i gitarist Prljavog kazališta
Vidi originalni članak

Album 'Heroj ulice' ove godine 'slavi' 40. rođendan. Sniman je u Švedskoj, a svih je osam pjesama otpjevao Jasenko Houra (60), pjevač i gitarist Prljavog kazališta.  Na tom se albumu nalazi i istoimena pjesma, koju su 'prigrlili' svi obožavatelji sastava. 

- Puno sam puta o tome razgovarao s pokojnim Darkom Glavanom. Rekao mi je da je ni on nije baš volio sve dok je publika negdje 1990. nije ponovno prigrlila, nakon što je izašla 'Ruža'. Pjesmu je tada pokrenula publika i 'Heroj' se počeo slušati. Ma draga mi je ta pjesma, i drag mi je taj period mog života - ispričao je Jasenko za Večernji list

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priznaje kako je njemu i ostalim 'Prljavcima' bilo teško nakon što su na snagu stupile mjere zbog pandemije korona virusa. Nisu nastupali gotovo godinu dana.

RAZGOVOR U STUDIJU Prljavo kazalište: Mi smo ulični bend kojem se dogodio uspjeh

- Turneju smo produljili za godinu i pol, a posljednji koncert smo imali 7. ožujka u Šibeniku. Već nam je bilo dosta svirke, dogovarali smo se da ćemo pomalo snimati nove pjesme i napraviti stanku od nastupa. Onda je došla pandemija korona virusa i na početku mi je bilo teško. Bilo mi je kao da sam umro, nema glazbe, nema koncerata - rekao je Houra za Večernji list pa dodao:

- Onda sam se lagano počeo miriti s time. Jasno mi je bilo da će to potrajati pa sam radio neke stvari koje sam mislio da neću stići. Počeo sam pisati i završio sam materijal za jedan mjuzikl koji ću raditi u Njemačkoj. Kao i svi ljudi, pratim sve što se događa i nadam se da će ovo što prije proći.

Govori kako postoji samo nekoliko starijih bendova koji mogu izdržati ovu stiuaciju, no ostalim glazbenicima je teško. Međutim, za Prljavce ništa nije stalo. 

- Pripremamo puno iznenađenja i za naše obožavatelje, bit će i zanimljivih sadržaja na našim kanalima na YouTubeu i Facebooku. No, o tom potom, sve ćemo javiti na vrijeme - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • svojnasvome333 07.02.2021.

    Svima je teško batice ne cvili

  • Đana34 07.02.2021.

    Svima je teško....

  • "Teoretičar" 07.02.2021.

    Umjetnici samo sjedite kod kuce i stavite maskice na face, nemojte slucajno izraziti bunt.

Komentiraj...
Vidi sve komentare