Show

Komentari 20

Prljavo kazalište: Mi smo ulični bend kojem se dogodio uspjeh

Prljavo kazalište: Mi smo ulični bend kojem se dogodio uspjeh

Članovi grupe Prljavo kazalište u studiju 24sata osvrnuli su se na svoju četiri desetljeća dugu glazbenu karijeru te spektaklurane koncerte u Hrvatskoj i regiji kojima ovih dana uveseljavaju fanove

Prljavo kazalište osnovano je 1977. godine u zagrebačkoj Dubravi, a dvije godine nakon toga izdaju, prema mnogim kritičarima, najbolji album prvijenac u povijesti domaćeg rocka. 

Četiri desetljeća poslije, 'Prljavci' i dalje sviraju, a svojim spektakularnim nastupima ovih dana uveseljavaju fanove u cijeloj regiji. 

Mladen Bodalec i Jasenko Houra u studiju 24sata osvrnuli su se na svoju dugu i bogatu karijeru. 

Razgovor u našems studiju pogledajte ovdje: 

 

 

Glazbenici iz Dubrave bili su tek tinejdžeri kada su se proslavili no, ipak, kaže Houra, bili su premladi za takvo što. 

- Dečki u tim godinama se teško nose s popularnošću i malo većom lovom. Trebali smo se progurati kroz puno više medija da nas se može uočiti. Bogoviću je zato bilo najteže kao pjevaču jer je prvi obasjan reflektorom - smatra Jasenko. 

Iako već postoje 40 godina, tako dugoj karijeri nikada se nisu nadali. 

- Dugo smo na sceni, iako smo nepredvidljivi. Postoje obrasci, ali kod nas ih je teško definirati jer funkcioniramo 'fordovski ' -rekao je Houra. 

'Prljavci' će četvrto desetljeće postojanja proslaviti velikim koncertima, a prvog su odradili su Splitu u Spaladium Areni. Na planovima za daljnje koncerte još uvijek rade. Voljeli bi, kažu Mladen i Jasenko, zasvirati pred kraj godine i sa starom postavom benda. 

- Za sada ćemo samo svirati, dok smo na daskama, postojimo. Planovi jesu da se mijenjaju - kazao nam je Houra te dodao da bi u Zagrebu mogli zasvirati krajem svibnja i to na stadionu. 

Iako iza sebe imaju tisuće koncerata, i dalje im se vesele. Svaki od članova za nastup se priprema na svoj način. Mladen, priznaje, voli šetati. 

- To nas još veseli. Mi nismo scenski štos, mi smo samo ulični bend kojem se dogodio uspjeh. S jednakim entuzijazmom se penjemo na pozornicu - rekao je Bodalec. 

Osim koncertima, obljetnicu su mislili obilježiti i knjigom. Tom idejom se 'poigrava' Houra. 

- Radni naziv knjige za sada je 'Zašto sam ih sve volio'. Htio bih pisati o smiješnoj strani benda, onu koju ljude ne vide, o drugom dijelu cirkusa - otkrio je glazbenik. 

 

Najčitaniji članci