To je to što me zanima!

Oskarovac Jeremy Irons bio je vrtlar, građevinar i čistio kuće

Na Broadwayu je debitirao 1984. u predstavi 'The Real Thing', za što je dobio nagradu Tony za najboljeg glumca. Sedam godina kasnije dobio je i najveće glumačko priznanje - prestižni kipić Oscara u filmu 'Obrat sreće'
Vidi originalni članak

Britanski glumac Jeremy Irons (72) nikad nije volio igrati po ničijim pravilima. Potvrdio je to i prije nekoliko godina kad je unaprijed odbio titulu viteza, koju uručuje kraljica Elizabeta II. osobno. Rekao je tada kako bi mu to samo bilo opterećenje te da ne želi biti ničija marioneta. Nije se Irons jednostavno osjećao kao vitez. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na Broadwayu je debitirao 1984. u predstavi 'The Real Thing' za što je dobio nagradu Tony za najboljeg glumca, a sedam godina kasnije dobio je i najveće glumačko priznanje - prestižni kipić Oscara. Irons je tada proglašen najboljom muškom glavnom ulogom za svoju rolu u drami 'Obrat sreće' s Glenn Close.

Zapažen je na filmskom platnu bio i u drami 'Žena francuskog poručnika', 'Moonlighting', 'Izdaja', 'Misija', a dobio je pohvale i za filmove 'Smrtonosni blizanci' te 'Lolita'. 2006. godine glumio je s Helen Mirren u povijesnoj mini seriji 'Elizabeta I.' te je nagrađen Zlatnim globusom i Emmyjem za najboljeg sporednog glumca.

TULUM DO ZORE Jeremy Irons i Borna Rajić bili su na noćnoj vožnji brodom...

- Nemate pojma što sam sve radio prije nego što sam uspio u svijetu glume. Bio sam vrtlar, građevinar, a čistio sam i vile bogataša - izjavio je Jeremy, koji se ničega ne stidi, a osim glumom godinama se već bavi humanitarnim radom. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare