To je to što me zanima!

Oskarovka Michelle Yeoh nova je članica Olimpijskog odbora

Yeoh je Oscara dobila za svoju ulogu u filmu 'Sve u isto vrijeme' i tako postala prva glumica iz Azije koja je osvojila tu nagradu
Vidi originalni članak

Ovogodišnja dobitnica Oscara za glavnu žensku ulogu, malezijska glumica Michelle Yeoh (61) postala je članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na Kongresu koji se održava u Mumbaiju.

MICHELLE YEOH Akcijske scene odglumila je bez greške, a nije imala iskustva. A sada se može pohvaliti Oscarom

Yeoh, koja je Oscara dobila za svoju ulogu u filmu 'Sve u isto vrijeme' i tako postala prva glumica iz Azije koja je osvojila tu nagradu, jedna je od osam novih članova krovne sportske organizacije.

Tijekom mladosti Yeoh je bila prvakinja Malezije u skvošu, a ranije ove godine se udala za bivšem predsjednika Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA) Jeana Todta. Usto je i UN-ova ambasadorica dobre volje.

Uz Yeoh, novi članovi MOO-a su izraelski džudaš Yael Arad, mađarski biznismen i sportski administrator Balasz Furjes, peruanska odbojkašica, a potom i političarka Cecilia Roxana Tait Villacorta, te njemački sportski promotor Michael Mronz kao pojedinačni članovi, dok su Šveđanka Petra Soerling, Korejac Kim Jae-youl i Tunižanin Mehrez Boussayene postali članovi kao predsjednici Međunarodnog stolnoteniskog saveza, Međunarodnog klizačkog saveza te Tuniskog olimpijskog odbora.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare