Show

Komentari 1

Akcijske scene odglumila je bez greške, a nije imala iskustva. A sada se može pohvaliti Oscarom

Akcijske scene odglumila je bez greške, a nije imala iskustva. A sada se može pohvaliti Oscarom

Azijska glumica je prije snimanja novog filma 'Sve u isto vrijeme' poručila kako joj je ovo prilika da pokaže za što je sve sposobna

Na dodjeli Oscara ove godine film 'Sve u isto vrijeme' (Everything Everywhere All At Once) osvojio je sedam zlatnih kipića, a s jednim za najbolju žensku ulogu može se pohvaliti i Michelle Yeoh (60).

National Board of Review Awards Gala in New York City

Iako joj je, posebice zbog osvajanja Oscara, angažman u filmu uloga života, iza Michelle je bogata karijera. Biznismen Dickson Poon (66), suosnivač 'D&B Films-a', tražio je glumicu koja bi se pojavila s Jackiejem Chanom (68) u reklami.

Kad je Poon slučajno večerao s prijateljem, predložio je Michelle. Ona je odletjela u Hong Kong, uspjela dobiti posao i sklopila ugovor s D&B Films. Ostalo je povijest.

Mnogi su je imali prilike vidjeti u filmu o Jamesu Bondu, 'Sutra nikad ne umire' 1997. godine. Glumila je djevojku poznatog agenta, kojega je utjelovio Pierce Brosnan (69). Kada je glumila u tom filmu, imala je 35 godina.

- To je bio prvi film koji sam snimila nakon što sam došla u Ameriku. James Bond je u tom trenutku bio poznat kao mačo muškarac - rekla je jednom prilikom za magazin People, ali je i priznala kako je uz film ne vežu samo lijepa sjećanja.

- Ljudi u industriji tada nisu mogli razlikovati jesam li Kineskinja, Japanka ili Korejka i govorim li uopće engleski. Pričali bi mi vrlo glasno i vrlo sporo. Nakon 'Sutra nikad ne umire' predlagali su mi uglavnom stereotipne uloge koje nisam mogla prihvatiti - objasnila je glumica koja govori engleski, malajski i kantonski. 

 

95th Academy Awards - Oscars  Arrivals - Hollywood

Glumica je tri godine nakon Bondovog filma, točnije 2000. osvojila javnost ulogom 'Yu Shu Lien' u akcijskom filmu 'Crouching Tiger, Hidden Dragon'.

Prije glumačke karijere, Michelle je 1983. okrunjena za Miss Malezije. Ali to nije bila jedina titula koju je osvojila. Također je putovala u Australiju 1983. i pobijedila na nekoliko izbora, uključujući Miss Moomba i Kraljicu Pacifika. 

Isto tako, Oskarovka je bila svestrana u školi i briljirala u plivanju i ragbiju, željela je postati baletna plesačica. Balet je počela podučavati kada je imala četiri godine, a nakon preseljenja u London nastavila je slijediti svoj san. Naposljetku se sama upisala na prestižnu 'Royal Academy of Dance'.

80th Annual Golden Globe Awards in Beverly Hills

Michelle nema formalnu obuku u borilačkim vještinama, ali joj je upravo fleksibilnost omogućila da igra takve uloge. Naučila je pokrete u setu i vježbala u teretani uz veteranske akcijske zvijezde poput Dicka Weija (71).

95th Academy Awards - Oscars Arrivals - Hollywood

Inače, Michelle je na ovogodišnjim Oscarima ušla u povijest postajući prva azijska glumica koja je osvojila Oscar u kategoriji za najbolju glumicu. Bila je i vrlo emotivna nakon što je pročitala scenarij za 'Sve u isto vrijeme' i saznala kroz što sve njen lik prolazi. 

 

FILE PHOTO: 95th Academy Awards - Oscars Governors Ball - Hollywood

- Ovo je prilika da svojim obožavateljima, obitelji i publici pokažem za što sam sposobna. Da budem smiješna, realna, tužna. Napokon je netko shvatio da sve to mogu - rekla je glumica.

80th Annual Golden Globe Awards in Beverly Hills

Najčitaniji članci