To je to što me zanima!

Osnivač modne tvrtke Missoni u 93. godini preminuo je u snu

Ottavio Missoni poznati modni brend osnovao je još 1953. godine nakon što je upoznao suprugu Rositu. Modom se počeo baviti nakon drugog svjetskog rata
Vidi originalni članak

Početkom mjeseca Ottavio Missoni je izašao iz bolnice gdje je bio hospitaliziran zbog srčanih problema.  

Jedan od glavnih suosnivača talijanskog modnog brenda Missoni preminuo je u 93. godini u svom domu u Sumirago nel Varesottu u Italiji, piše The Guardian. 

Ottavio je 1921. godine rođen u Dubrovniku, a s obitelji je godinama živio u Zadru. Otac mu je bio Talijan, a majka Hrvatica. Sa suprugom Rositom 1953. godine osnovao je poznati brand čije su zig-zag uzorke prepoznavali i oni koji ne prate modu. Njegove modele obožavale su mnoge slavne dame od Jackie Kennedy do Kate Middleton. 

Proslavio se kao sportaš u utrkama s preponama, a uspješnu karijeru prekinuo je Drugi svjetski rat. Tada je bio i ratni zarobljenik. Nakon rata odlučio se okušati u dizajniranju. Kreirao je vunene trenirke koje su nosili talijanski sportaši na Olimpijskim igrama 1948. godine u Londonu. Brend Missoni osnovao je zajedno sa suprugom Rositom. Njihov zaštitni znak su pleteni uzorci šarenih boja. Rad na brendu nastavila su i njegova djeca, Vittorio, Luca i Angelo. 

Početkom siječnja obitelj je zadesila velika tragedija. Mali avion u kojem je među putnicima bio i Vittorio Missoni nestao je na obalama Venezuele. S Vittorijem je bila i supruga.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • WOMANIZER 09.05.2013.

    kako dug i lijep život! počivao u miru!

  • pero trta 09.05.2013.

    Neko nešto voli, kauboji opet vole umrijeti u čizmama

  • jazz2610 09.05.2013.

    Lijepa mi je Missonijeva pletenina, ali nemam love za tako skupe stvari. Možda na onom svijetu bude kakvo sniženje. Dotad, počivao u miru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare