To je to što me zanima!

Ostavio mantiju zbog pregače: 'I moji župljani su nestrpljivi...'

Od ponedjeljka, 29. ožujka kreće dobro znani kulinarski show koji će ugostiti kandidate iz cijele Hrvatske. Ekipa je šarolika, bit će tu nekih dobro poznatih lica i novih
Vidi originalni članak

Nakon što su župljani vidjeli najave na televiziji i njihova svećenika Ladislava Dorta s pregačom, ne prestaju ga ispitivati kad kreće “Večera za pet na selu”. Pomalo iznenađeni što se prijavio, ali ga hvale i nestrpljivo čekaju da vide kakav im je svećenik chef u kuhinji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nitko me nije nagovarao da se prijavim. Volim kuhati i prijatelji su mi rekli da bi se trebao prijaviti u neko kulinarsko natjecanje, a s obzirom na to da nemam puno vremena, izbor je pao na ‘Večeru za 5 na selu’. Tu emisiju pratim godinama i želim se prijaviti već dulje vrijeme, tako da sam to sad odlučio i napraviti - kaže nam Ladislav.

Uglavnom je, kaže velečasni, tradicionalni tip u kuhanju, ali voli i eksperimentirati. 

- Jelovnik u showu bit će spoj tradicionalnog i modernijeg - najavljuje i dodaje kako se ne boji kritika na račun svoga kuhanja: 

- Život me naučio da svaku kritiku treba saslušati, bila pozitivna ili negativna. Onda tu kritiku prosijati kroz tri Sokratova sita i tek onda uzeti to srcu i pameti. Ne vjerujem da ću svojim kuhanjem ikoga oboriti s nogu. To mi i nije želja. Ali smatram da relativno dobro kuham, tako da nitko neće moći reći da mu ništa nije bilo fino - priča.

Jedno od najdražih jela mu je sarma. Obožava sve domaće, uvijek mora biti juhe i variva na njegovu stolu, a tek onda meso. Na što se navikao još kao dječak u maminoj kuhinji. U svojoj se “izbrusio” tek kad je postao svećenik jer otad živi sam. S Bogom. Zaredio se 2008., godinu je dana bio kapelan u Osijeku, potom ga je služba odvela na dvije godine u Ivankovo, pa Berak, a od 2016. župnik je u Vinkovcima u župi Presvetog Srca Isusova.

ŠTO SU ZAKUHALI? Fatalni Jovan i BB Nikita vraćaju se na ekrane: Bit će iznenađenje

Rodom iz Srijemske Mitrovice, Ladislav je pravi Slavonac u duši i bećar. Voli proučavati slavonske starine, slikati i družiti se s prijateljima. A da nije svećenik, otkrio nam je čime bi se bavio: “Kao dijete maštaš o svemu i svačemu. Biti pilot, vojnik... Onda me u srednjoj privlačila ekonomija, ali kad je Bog uperio prst u mene i rekao: ‘Ti si moj’, otad je svaka želja suvišna i prazna”.

POGLEDAJTE VIDEO: Počinje prvi TikTok talent show na Balkanu!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • skija 28.03.2021.

    A korona

  • verjandir 27.03.2021.

    Mene zanima ak se emisija zove Večera za 5 na selu kaj organizatori nisu educirani ili su gradove poput Splita ,Rijeke i Pule smatrali da su sela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare