To je to što me zanima!

Ovako je Lepa Brena govorila o narodnjacima u Hrvatskoj '83.: 'Osjećam da to publici treba'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Festivali kao što su Opatijski i Splitski izgubili su značenje koje su imali u vrijeme npr. Ive Robića ili Lole Novaković. Danas na cjelokupnoj estradi prevladava narodna muzika, rekla je
Vidi originalni članak

Folk zvijezda Lepa Brena danas slavi 63. rođendan. U Hrvatskoj puni dvorane od osamdesetih, a posljednji put je nastupila 2019. u Areni Zagreb. Na glazbenoj sceni pojavila se 1982. s pjesmom 'Čačak, Čačak', a godinu kasnije svoju popularnost u Hrvatskoj objasnila je Večernjem listu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Donijela sam prirodnost, mladost i jednostavnost, a to je ono što ljudi danas traže. Po reagiranju publike osjećam da joj baš to treba, i ja joj to dajem. I nije riječ o meni: publika prihvaća sve one koji su vedri i nose nešto osvježavajuće u sebi - rekla je za tad za Večernji list.

Brena je u to vrijeme u Jugoslaviji godišnje imala 150 koncerata.

GALERIJA: FOLK ZVIJEZDA Lepa Brena slavi 63. rođendan
- Koncert nije samo za slušanje nego i za gledanje. Dobar glas nije jedini uvjet, treba biti kompletan umjetnik. Svaki pjevač mora biti i glumac, mora imati i dobru scenu, garderobu, koreografiju, ukratko scenski nastup mora biti cjelovit - dodala je.  

Te godine Brena i Slatki greh su nastupili s narodnjakom ''Sitnije, cile sitnije'' na Jugoviziji, no pobjedu i odlazak na Euroviziju je odnio Daniel Popović s ''Džuli''.
- Mislim da jugoslavenska pjesma mora to sadržavati, jer kakva je to naša pjesma koja će nas negdje predstavljati ako u njoj nema elementa folklora? Folklor je naša osnovna karakteristika i s takvom smo pjesmom morali otići - rekla je.

Brena tad kao da predvidjela budućnost hrvatske glazbene scene.

- Očito je da zabavna muzika ne napreduje kao narodna. Ona ne nudi nikakve novosti, a festivali kao što su Opatijski i Splitski izgubili su značenje koje su imali u vrijeme npr. Ive Robića ili Lole Novaković. Danas na cjelokupnoj estradi prevladava narodna muzika, što se lako može dokazati. Narodnjaci donose i dohodak, što nije nevažno u ovo vrijeme ekonomske nestabilnosti - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • mark9_1 21.10.2023.

    Fahreta Jahić

  • Panter007 20.10.2023.

    Najpopularnija pjevacica na ovim prostima, za nju znaju od 7 do 77g

  • liliZG2.0 20.10.2023.

    po slikama prije i poslije točno se vidi što je sve "popravljala" po faci

Komentiraj...
Vidi sve komentare