To je to što me zanima!

Zvijezde čudnih imena: Znate li tko su Thomas Mapother IV, Belcalis Almanzar i Amethyst?

Pjevači ili glumci, domaći ili strani, poznato je kako većina slavnih imaju svoja umjetnička imena, no neki svoja prava imena vrlo uspješno skrivaju od javnosti
Vidi originalni članak

Neobično je saznati kako je omiljena zvijezda godinama bila poznata pod drugim imenom, no upravo ih većina promijeni ime kada postanu slavni. To pravilo vrijedi za većinu stranih zvijezda, ali i za neke s ovoga područja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlatan Stipišić Gibonni (53) svoj nadimak nosi još od kada je imao samo devet godila. On je u ranom djetinjstvu imao problema s mucanjem pa je skoro osvojio nadimak Muco. Ipak, jedan ga je splitski primorac počeo zvati Dđibuti nakon čega je nastao nadimak Džibo.

Miroslav Ćiro Blažević (86) svoj je nadimak također dobio kao dijete u Travniku. Njegov je otac tada vodio Hrvatski dom gdje je gostovao jedan lutkar. Taj je čovjek odigrao predstavu s lutkama, a jedna od njih se zvala Ćiro.

Pravo ime Lepe Brene (61) je Fahreta Jahić, udana Živojinović. Svoj je nadimak dobila zbog besprijekornog izgleda, a za to je zaslužan novinar Milovan Ilić Minimaks.

Prije nego je postao jedan od najpoznatijih glumaca na svijetu, Thomas Mapother IV nije se sramio svog pravog imena koje uistinu zvuči poput imena plemića. Ipak, kako bi ljudi lakše zapamtili njegovo ime, odlučio se za Tom Cruise (59).

Belcalis Almanzar pravo je ime Cardi B (29). Kada je pjevačica i reperica postajala sve prepoznatljivija umjetnica privremeno se odlučila za ime Bacardi. Inspiraciju je tada uzela od svoje sestre koju su prijatelji nazivali Hennessy. 

Kasnije je u potpunosti promijenila ime u Cardi B jer je mislila kako joj ono bolje priznaje te će joj pomoći u budućoj karijeri.

VELIKI INTERVJU Gibonni: 'Rod Stewart htio je obraditi 'Cesaricu', a u Berlinu sam besplatno pjevao u bendu'

Cordozar Calvin Broadus ili Snoop Dogg (50) za svoj popularni nadimak može zahvaliti mami, ali i popularnom crtiću. Naime, mama mu je dala nadimak po omiljenom liku Snoopyju kojeg je obožavao gledati kao dijete.

Ime Mark Vincent jednostavno nije pristajalo jednom od najpoznatijih akcijskih glumaca u Hollywoodu. Zbog toga je ipak svoju karijeru odlučio graditi kao Vin Diesel (54).

Nicholas Kim Coppola, poznatiji kao Nicolas Cage (57), morao je izmisliti nadimak kako ga javnost ne bi povezivala s njegovim slavnim ujakom i redateljem Francisom Fordom Coppolom (82).

Čini se da je poznati glumac veliki obožavatelj stripova jer je upravo svoj nadimak izabrao zbog Marvelovog lika Luka Cagea.

'VOLIM SAMO ZDENKU' Ćiro ispričao na koju se glumicu nekad 'ložio': Nije to bila ljubav

Jelena Noura Hadid ili Gigi Hadid (26) dobila je svoje prepoznatljivije ime Gigi još za vrijeme školovanja. Naime, kako je ispričala, profesorica bi nju i njezinu prijateljicu Helenu neprestano zamjenjivala. Mama ju je od milja u kući zvala Gigi pa je nakon neprestanih zamjena i profesorici rekla da ju jednostavno zove Gigi. Od tada ju svi znaju pod tim imenom.

Destiny Hope Cyrus, poznatija kao Miley Cyrus (29) ima jedan od najprepoznatljivijih osmjeha među slavnima. Upravo taj osmjeh bio je inspiracija za njezin dječji nadimak Smiley. Nadimak Smiley u njezinim danima odraslog slavnog života postao je Miley.

Ella Marija Lani Yelich-O'Connor je uvijek imala posebnu ljubav za učenje o kraljevini. To je jedan od razloga zašto je izabrala svoje umjetničko ime Lorde (25), samo je dodala 'e' kako bi joj više odgovaralo.

Teško je za povjerovati kako je poznata reperica, Iggy Azalea (31), dobila ima prema dragom kamenu i odlučila ga promijeniti, ali je mislila kako bi joj umjetničko ime Iggy bolje pristajalo. Njezino pravo ime glasi Amethyst Kelly.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bameg 12.12.2021.

    U Hollywoodu su mijenjali imena više nego NASA i FakeX svoje CGI snimke.

  • no sleep 12.12.2021.

    Ima ih kod nas kolko oš’ koji su mjenjali deves’prve...

Komentiraj...
Vidi sve komentare