Obavijesti

Show

Komentari 2

Zvijezde čudnih imena: Znate li tko su Thomas Mapother IV, Belcalis Almanzar i Amethyst?

Zvijezde čudnih imena: Znate li tko su Thomas Mapother IV, Belcalis Almanzar i Amethyst?
13

Pjevači ili glumci, domaći ili strani, poznato je kako većina slavnih imaju svoja umjetnička imena, no neki svoja prava imena vrlo uspješno skrivaju od javnosti

VIDEO

Neobično je saznati kako je omiljena zvijezda godinama bila poznata pod drugim imenom, no upravo ih većina promijeni ime kada postanu slavni. To pravilo vrijedi za većinu stranih zvijezda, ali i za neke s ovoga područja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Celebrity vile 01:52

Zlatan Stipišić Gibonni (53) svoj nadimak nosi još od kada je imao samo devet godila. On je u ranom djetinjstvu imao problema s mucanjem pa je skoro osvojio nadimak Muco. Ipak, jedan ga je splitski primorac počeo zvati Dđibuti nakon čega je nastao nadimak Džibo.

Miroslav Ćiro Blažević (86) svoj je nadimak također dobio kao dijete u Travniku. Njegov je otac tada vodio Hrvatski dom gdje je gostovao jedan lutkar. Taj je čovjek odigrao predstavu s lutkama, a jedna od njih se zvala Ćiro.

Zagreb: Predstavljanje programa Kolinde Grabar-Kitarović za predstojeće izbore

Pravo ime Lepe Brene (61) je Fahreta Jahić, udana Živojinović. Svoj je nadimak dobila zbog besprijekornog izgleda, a za to je zaslužan novinar Milovan Ilić Minimaks.

Beograd: Lepa Brena uoči nastupa u restoranu Nacionalna klasa

Prije nego je postao jedan od najpoznatijih glumaca na svijetu, Thomas Mapother IV nije se sramio svog pravog imena koje uistinu zvuči poput imena plemića. Ipak, kako bi ljudi lakše zapamtili njegovo ime, odlučio se za Tom Cruise (59).

Mission: Impossible Fallout Premiere - Washington DC

Belcalis Almanzar pravo je ime Cardi B (29). Kada je pjevačica i reperica postajala sve prepoznatljivija umjetnica privremeno se odlučila za ime Bacardi. Inspiraciju je tada uzela od svoje sestre koju su prijatelji nazivali Hennessy. 

Show host Cardi B poses at a photo op ahead of the 49th Annual American Music Awards in Los Angeles

Kasnije je u potpunosti promijenila ime u Cardi B jer je mislila kako joj ono bolje priznaje te će joj pomoći u budućoj karijeri.

Gibonni: 'Rod Stewart htio je obraditi 'Cesaricu', a u Berlinu sam besplatno pjevao u bendu'
Gibonni: 'Rod Stewart htio je obraditi 'Cesaricu', a u Berlinu sam besplatno pjevao u bendu'

Cordozar Calvin Broadus ili Snoop Dogg (50) za svoj popularni nadimak može zahvaliti mami, ali i popularnom crtiću. Naime, mama mu je dala nadimak po omiljenom liku Snoopyju kojeg je obožavao gledati kao dijete.

Film premiere

Ime Mark Vincent jednostavno nije pristajalo jednom od najpoznatijih akcijskih glumaca u Hollywoodu. Zbog toga je ipak svoju karijeru odlučio graditi kao Vin Diesel (54).

European premiere of "The Lion King" in London

Nicholas Kim Coppola, poznatiji kao Nicolas Cage (57), morao je izmisliti nadimak kako ga javnost ne bi povezivala s njegovim slavnim ujakom i redateljem Francisom Fordom Coppolom (82).

German sustainability prize 2016

Čini se da je poznati glumac veliki obožavatelj stripova jer je upravo svoj nadimak izabrao zbog Marvelovog lika Luka Cagea.

Ćiro ispričao na koju se glumicu nekad 'ložio': Nije to bila ljubav
Ćiro ispričao na koju se glumicu nekad 'ložio': Nije to bila ljubav

Jelena Noura Hadid ili Gigi Hadid (26) dobila je svoje prepoznatljivije ime Gigi još za vrijeme školovanja. Naime, kako je ispričala, profesorica bi nju i njezinu prijateljicu Helenu neprestano zamjenjivala. Mama ju je od milja u kući zvala Gigi pa je nakon neprestanih zamjena i profesorici rekla da ju jednostavno zove Gigi. Od tada ju svi znaju pod tim imenom.

Destiny Hope Cyrus, poznatija kao Miley Cyrus (29) ima jedan od najprepoznatljivijih osmjeha među slavnima. Upravo taj osmjeh bio je inspiracija za njezin dječji nadimak Smiley. Nadimak Smiley u njezinim danima odraslog slavnog života postao je Miley.

Ella Marija Lani Yelich-O'Connor je uvijek imala posebnu ljubav za učenje o kraljevini. To je jedan od razloga zašto je izabrala svoje umjetničko ime Lorde (25), samo je dodala 'e' kako bi joj više odgovaralo.

Teško je za povjerovati kako je poznata reperica, Iggy Azalea (31), dobila ima prema dragom kamenu i odlučila ga promijeniti, ali je mislila kako bi joj umjetničko ime Iggy bolje pristajalo. Njezino pravo ime glasi Amethyst Kelly.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu