To je to što me zanima!

Phoenix: 'Bio sam sebičan. Bio sam prevarant. Teško je bilo...'

Osjećamo pravo na umjetno oplođivanje krave i krađe njezine bebe iako su kravlji krikovi tjeskobe očigledni. To isto mlijeko koje je namijenjeno teletu stavljamo u svoju kavu i žitarice, nastavio je glumac
Vidi originalni članak

Jako sam zahvalan. Ne osjećam se superiornije u odnosu na moje kolege koji su nominirani ili bilo koga u ovoj prostoriji jer svi dijelimo istu ljubav - ljubav prema filmu. Takav oblik izražavanja dao mi je nevjerojatan život. Ne znam gdje bih bio bez filma. Smatram da je najveći dar u ovoj industriji to što imamo svoj glas za sve one koji nemaju 'glas', započeo je Joaquin Phoenix (45) nakon što je osvojio Oscar za najbolju glavnu mušku ulogu u Jokeru. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodao je i kako često razmišlja o teškim problemima s kojima se svi susrećemo. Spomenuo je i nejednakost spolova, rasizam, ali i prava životinja. 

- Mislim da nismo povezani s prirodnim svijetom. Mnogi od nas su krivi za egocentrični pogled na svijet jer vjerujemo da smo u središtu svemira. Ulazimo u prirodni svijet i pljačkamo ga zbog njegovih resursa. Osjećamo pravo na umjetno oplođivanje krave i krađe njezine bebe iako su kravlji krikovi tjeskobe očigledni. To isto mlijeko koje je namijenjeno teletu stavljamo u svoju kavu i žitarice - nastavio je glumac. 

U govoru je spomenuo i to da je čitav život bio prevarant. Sebična osoba. Ponekad je, kaže, bio okrutan, a rad s njim bio je težak, 

- Zahvalan sam što mi je toliko ljudi koji se sada nalaze u ovoj prostoriji pružilo drugu šansu. Mislim da smo najbolji baš u trenutcima kada se podržavamo. Ne kada jedni drugima zamjeramo pogreške iz prošlosti već kada jedni druge vodimo prema iskupljenju - rekao je Phoenix za kraj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 10.02.2020.

    Ovako poduza kosa s prirodnim valom, brada...najbolje njegovo izdanje. :)

  • zuti_1 10.02.2020.

    Odlican u Jokeru, ali se*e mi se vise od ovakvih govora svaki put. Dobro im je Ricky rekao prije mjesec dva na Golden Globesu.

  • LMLM8998 10.02.2020.

    Znači ja sam najgora moguća osoba na svijetu jer pijem kravlje mlijeko, a njegov buraz koji se predoziro drogom je bubica?

Komentiraj...
Vidi sve komentare