To je to što me zanima!

Pjesmama je osvojila svijet, ali privatno nije mogla naći sreću: Danas bi slavila 38. rođendan

Amy Winehouse je uz oca slušala Sinatru, uz majku Carola Kinga, a Michael Jackson i Madonna bili su njezin prvi samostalni glazbeni izbor. S 11 godina otkrila je rap i R&B, a već tada je znala govoriti kako je život depresivan
Vidi originalni članak

Uvijek je bila vesela, ali jako stidljiva djevojčica. S njom nikad nije bilo lako. Tek je bila prohodala kad se jednom gotovo ugušila celofanom u kolicima. Drugi put je nestala u parku - ispričala je Janis Winehouse, mama prerano umrle pjevačice Amy netom prije premijere dokumentarnog filma o njenom životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Film je izašao na dan obljetnice smrti svestrane umjetnice 23. srpnja, koja bi danas, da je živa, proslavila 38 godina.

S četiri godine roditelji su je upisali u osnovnu školu Osidge, a mala Amy odmah je našla srodnu dušu u, danas također glazbenici, Juliette Ashby.

Uz oca je slušala Sinatru, uz majku Carola Kinga, a Michael Jackson i Madonna bili su njezin prvi samostalni glazbeni izbor. S 11 godina otkrila je rap i R&B. U razgovoru za časopis Rolling Stone 2007. godine Amy se prisjetila tih dana:

- I prije 12. godine znala sam govoriti: ‘Oh, kako je život depresivan!’. Čitala sam J.D. Salingera, kao i moj stariji brat, i osjećala se frustrirano.

Nakon završene srednje škole 1996. zaposlila se najprije u studiju za piercing, zatim u salonu za tetovažu, pa u trgovini odjećom, da bi se ponovno skrasila u Školi za izvođačku umjetnost i tehnologiju BRIT u Croydonu.

OTIŠLA PRERANO Najbolji prijatelj pjevačice Amy Winehouse prisjetio se njihove svađe dan prije tužne tragedije

Sad već kao 16-godišnjakinja bila je sigurna da želi biti kantautorica. Svaki vikend nastupala je s Nacionalnim jazz orkestrom mladih. I prohodala sa sedam godina starijim Chrisom. Veza nije potrajala dugo - tek devet mjeseci, ali je zato nastao njezin prvi album 'Frank'.

S 18 godina unajmila je stan u Camdenu s najboljom prijateljicom iz mladih dana Juliette Ashby, koja je i sama pričala kako je izgledao taj život

- Moja sjećanja na taj stan su sjajna. Znala sam se ‘skameniti’ drogom, a Amy bi pekla pile u tri ujutro. Znalo je biti noći kad bih već bila u krevetu i čula nekakvo lupanje - pričala je. Amy je jednom novinarima odgovorila o čemu je bila riječ:

- To sam ja lupala glavom u zid. To više ne radim često.

Početkom 2005. tada 21-godišnja Amy upoznala je dvije godine starijeg Blakea Fielder-Civila. Imali su mnogo zajedničkog - i njemu su roditelji bili rastavljeni, bio je prepun tetovaža, buntovnik koji pije i puši travu.

O njihovoj kratkoj i intenzivnoj vezi pisale su i novine.  Izdavačka kuća tjerala je Amy da snimi novi album i na kraju su nakon šest mjeseci prekinuli zbog prevelikog pritiska. On se vratio bivšoj, a Amy svom crnilu i depresiji.

U najtežem razdoblju života snimila je album  'Back to Black' s kojeg je većina pjesama postala hit, uz najpoznatiju 'Rehab'. Prodaja se brojila u višestruko platinastim i dijamantnim tiražama. Uz producenta Marka Ronsona i novog menadžera Rayea Cosberta, Amy Winehouse dosegla je apsolutnu svjetsku slavu u 23. godini.

S 26 godina Amy je počela vezu sa sedam godina starijim redateljem Regom Travisom. Ozbiljan i uspješan, nikad nije imao problema s drogama i pićem, pa se i Amy uz njega nakratko vratila urednom životu. Nažalost, nije dugo trajalo. Uskoro je počela po starom, što se vidjelo na njezinu posljednjem koncertu u Beogradu 18. lipnja 2011.

Amy nije bila u stanju stajati na nogama, a kamoli pjevati. To je trebao biti početak njezine turneje, koju su otkazali. Nekoliko tjedana kasnije preminula je. Pronađena je mrtva u svom stanu u Camdenu. Nalazi su potvrdili da je pjevačica umrla od trovanja alkoholom.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • ri🤔 15.09.2021.

    Slav,droga i pare ne idu skupa ali kraljica

  • q12122r 15.09.2021.

    koka je bila brza.

  • danijel horvat 15.09.2021.

    Na zadnjem koncertu u Bg. popila flašu votke prije nastupa.👏

Komentiraj...
Vidi sve komentare