Obavijesti

Show

Komentari 35

Pjesmama je osvojila svijet, ali privatno nije mogla naći sreću: Danas bi slavila 38. rođendan

Pjesmama je osvojila svijet, ali privatno nije mogla naći sreću: Danas bi slavila 38. rođendan
9

Amy Winehouse je uz oca slušala Sinatru, uz majku Carola Kinga, a Michael Jackson i Madonna bili su njezin prvi samostalni glazbeni izbor. S 11 godina otkrila je rap i R&B, a već tada je znala govoriti kako je život depresivan

VIDEO

Uvijek je bila vesela, ali jako stidljiva djevojčica. S njom nikad nije bilo lako. Tek je bila prohodala kad se jednom gotovo ugušila celofanom u kolicima. Drugi put je nestala u parku - ispričala je Janis Winehouse, mama prerano umrle pjevačice Amy netom prije premijere dokumentarnog filma o njenom životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

10 godina od smrti Amy WInehouse VIDEO

Film je izašao na dan obljetnice smrti svestrane umjetnice 23. srpnja, koja bi danas, da je živa, proslavila 38 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S četiri godine roditelji su je upisali u osnovnu školu Osidge, a mala Amy odmah je našla srodnu dušu u, danas također glazbenici, Juliette Ashby.

Uz oca je slušala Sinatru, uz majku Carola Kinga, a Michael Jackson i Madonna bili su njezin prvi samostalni glazbeni izbor. S 11 godina otkrila je rap i R&B. U razgovoru za časopis Rolling Stone 2007. godine Amy se prisjetila tih dana:

- I prije 12. godine znala sam govoriti: ‘Oh, kako je život depresivan!’. Čitala sam J.D. Salingera, kao i moj stariji brat, i osjećala se frustrirano.

Nakon završene srednje škole 1996. zaposlila se najprije u studiju za piercing, zatim u salonu za tetovažu, pa u trgovini odjećom, da bi se ponovno skrasila u Školi za izvođačku umjetnost i tehnologiju BRIT u Croydonu.

Najbolji prijatelj pjevačice Amy Winehouse prisjetio se njihove svađe dan prije tužne tragedije
Najbolji prijatelj pjevačice Amy Winehouse prisjetio se njihove svađe dan prije tužne tragedije

Sad već kao 16-godišnjakinja bila je sigurna da želi biti kantautorica. Svaki vikend nastupala je s Nacionalnim jazz orkestrom mladih. I prohodala sa sedam godina starijim Chrisom. Veza nije potrajala dugo - tek devet mjeseci, ali je zato nastao njezin prvi album 'Frank'.

S 18 godina unajmila je stan u Camdenu s najboljom prijateljicom iz mladih dana Juliette Ashby, koja je i sama pričala kako je izgledao taj život

- Moja sjećanja na taj stan su sjajna. Znala sam se ‘skameniti’ drogom, a Amy bi pekla pile u tri ujutro. Znalo je biti noći kad bih već bila u krevetu i čula nekakvo lupanje - pričala je. Amy je jednom novinarima odgovorila o čemu je bila riječ:

- To sam ja lupala glavom u zid. To više ne radim često.

Početkom 2005. tada 21-godišnja Amy upoznala je dvije godine starijeg Blakea Fielder-Civila. Imali su mnogo zajedničkog - i njemu su roditelji bili rastavljeni, bio je prepun tetovaža, buntovnik koji pije i puši travu.

Winehouse divorce

O njihovoj kratkoj i intenzivnoj vezi pisale su i novine.  Izdavačka kuća tjerala je Amy da snimi novi album i na kraju su nakon šest mjeseci prekinuli zbog prevelikog pritiska. On se vratio bivšoj, a Amy svom crnilu i depresiji.

U najtežem razdoblju života snimila je album  'Back to Black' s kojeg je većina pjesama postala hit, uz najpoznatiju 'Rehab'. Prodaja se brojila u višestruko platinastim i dijamantnim tiražama. Uz producenta Marka Ronsona i novog menadžera Rayea Cosberta, Amy Winehouse dosegla je apsolutnu svjetsku slavu u 23. godini.

Amy Winehouse Leaving For Court - London

S 26 godina Amy je počela vezu sa sedam godina starijim redateljem Regom Travisom. Ozbiljan i uspješan, nikad nije imao problema s drogama i pićem, pa se i Amy uz njega nakratko vratila urednom životu. Nažalost, nije dugo trajalo. Uskoro je počela po starom, što se vidjelo na njezinu posljednjem koncertu u Beogradu 18. lipnja 2011.

FILE-BELGRADE: Amy Winehouse too drunk to sing

Amy nije bila u stanju stajati na nogama, a kamoli pjevati. To je trebao biti početak njezine turneje, koju su otkazali. Nekoliko tjedana kasnije preminula je. Pronađena je mrtva u svom stanu u Camdenu. Nalazi su potvrdili da je pjevačica umrla od trovanja alkoholom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...