To je to što me zanima!

Pobjednik 'MasterChefa' bavio se građevinom, a onda počeo kuhati: 'Ovo je tek moj početak'

Ivan je u velikom finalu 'MasterChefa' pobijedio Goranu Milaković te time osvojio nagradu od 200.000 kuna te prestižnu titulu MasterChefa, ali kaže kako je ovo tek početak njegove priče
Vidi originalni članak

Nije se pronašao u građevini, a nakon godina i godina istraživanja samoga sebe, kako kaže, čineći neke životne pogreške, kuhinja je sve više i više zauzimala dio njegova života. Ivan Temšić (26) iz Splita pobjednik je ovogodišnjeg izdanja kulinarske emisije "MasterChef". Njegov meni od pet sljedova zadivio je članove žirija Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića.

Upravo ga je u početku showa u svoj tim izabrao Melkior.

- Od početka smo nekako kliknuli, svidio mi se njegov pristup, minimalizam, ljubav prema talijanskoj kuhinji, jednostavnosti. Time se vodim i ja. Upoznat s time da je i konzultant u gastronomiji, imao sam na umu da na mene može prenijeti mnogo znanja s neke druge perspektive - priča nam Ivan. Što se tiče nagrade od 200.000 kuna i titule MasterChefa, važnije mu je ovo potonje.

- Titula mi je draža, svakako. Pokazuje moju volju, ambiciju, želju i snagu, koliko sam postigao u životu i koliko ću tek postići. Ovo je tek moj novi početak i imam još mnogo životnih prepreka ispred sebe, a jedna od njih je svakako i okrunjena MasterChefom. Novčana nagrada će uvelike pomoći u daljnjem razvijanju - ponosno pojašnjava.

DAN NAKON SLAVLJA Procurila je sporna snimka pobjednika MasterChefa: 'Radio sam stvari koje nisu na ponos'

Žiri je bio stroži, svakodnevne kritike i opaske bile su dio svakodnevice kandidata. Ali Ivan nije razmišljao o odustajanju.

- To mi nije bilo ni na kraj pameti, previše puta sam u životu odustao, a prilike me propuštale. Odlučio sam zapeti i fokusirati se, pokazati sebe u novom ruhu, i kroz pijate reprezentirati sebe. Svaki sljedeći izazov iz mene je izvlačio maksimum, i smatram da i dalje nisam pokazao sve što mogu i hoću - dodao je.

Izazovno jelo u finalu Chefa Denija Srdoča pokazalo se kao dobra prilika za mladog kuhara da pokaže svoje znanje.

- Vodim se istim konceptom, 'zero waste', volim iskoristiti namirnicu na više načina, u više jela. Igranje s teksturama ostalih namirnica, dakako sezonskih, nekako je i moj način razmišljanja. Vremenski period je svakako problematika, ali uz fokus, uz manje pogreške i određene nedostatke na tanjuru, jela su bila završena u zadanom vremenu - kaže. Jelo koje mu je ipak bilo najdraže spremati bilo je na temu carbonare s mozgom svinje.

- Sviđa mi se moj način razmišljanja i izvedbe, ali svakako treba još dorade kako bi bilo na nivou visoke gastronomije - kaže Ivan.

Nakon emisije planira i dalje napredovati. Djevojka mu je isto kuharica, ali trudi se ipak odvojiti privatno i poslovno.

- Vodim se onom: ‘Družba je družba, a služba je služba’ - zaključuje Ivan

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Brk_1 01.01.2022.

    koliko ih zna ispeći jaje?

  • blatan sokak 01.01.2022.

    Licemjerje se pokazalo kroz ovu emisiju. Prva sezona jedina poštena ovo je sranje. Daj im meso nek naprave kobasice, istope čvarke naprave štrukle. Dalmatinci samo ribu i ribu. Zagorci nula bodova, ovaj iz Slavonije pobjednik, pobjednik ja ja ja.

  • Greatest-Of-All-Time 01.01.2022.

    Nema sta niste iskopali o njemu,a niko ne pise da je zavrsio gastronomiju gdje mu profesor bio Damir. Njemu je pobjeda od pocetka bila zagarantirana. Usao je sa daleko vise znanja od svih ostalih. Jako dosadan lik koji sebe prozvao Splicaninom, a jedina mu veza sa Splitom sta zivi tu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare