Obavijesti

Show

Komentari 19

Pobjednik 'MasterChefa' bavio se građevinom, a onda počeo kuhati: 'Ovo je tek moj početak'

Pobjednik 'MasterChefa' bavio se građevinom, a onda počeo kuhati: 'Ovo je tek moj početak'
5

Ivan je u velikom finalu 'MasterChefa' pobijedio Goranu Milaković te time osvojio nagradu od 200.000 kuna te prestižnu titulu MasterChefa, ali kaže kako je ovo tek početak njegove priče

VIDEO

Nije se pronašao u građevini, a nakon godina i godina istraživanja samoga sebe, kako kaže, čineći neke životne pogreške, kuhinja je sve više i više zauzimala dio njegova života. Ivan Temšić (26) iz Splita pobjednik je ovogodišnjeg izdanja kulinarske emisije "MasterChef". Njegov meni od pet sljedova zadivio je članove žirija Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića.

Upravo ga je u početku showa u svoj tim izabrao Melkior.

- Od početka smo nekako kliknuli, svidio mi se njegov pristup, minimalizam, ljubav prema talijanskoj kuhinji, jednostavnosti. Time se vodim i ja. Upoznat s time da je i konzultant u gastronomiji, imao sam na umu da na mene može prenijeti mnogo znanja s neke druge perspektive - priča nam Ivan. Što se tiče nagrade od 200.000 kuna i titule MasterChefa, važnije mu je ovo potonje.

- Titula mi je draža, svakako. Pokazuje moju volju, ambiciju, želju i snagu, koliko sam postigao u životu i koliko ću tek postići. Ovo je tek moj novi početak i imam još mnogo životnih prepreka ispred sebe, a jedna od njih je svakako i okrunjena MasterChefom. Novčana nagrada će uvelike pomoći u daljnjem razvijanju - ponosno pojašnjava.

Procurila je sporna snimka pobjednika MasterChefa: 'Radio sam stvari koje nisu na ponos'
Procurila je sporna snimka pobjednika MasterChefa: 'Radio sam stvari koje nisu na ponos'

Žiri je bio stroži, svakodnevne kritike i opaske bile su dio svakodnevice kandidata. Ali Ivan nije razmišljao o odustajanju.

- To mi nije bilo ni na kraj pameti, previše puta sam u životu odustao, a prilike me propuštale. Odlučio sam zapeti i fokusirati se, pokazati sebe u novom ruhu, i kroz pijate reprezentirati sebe. Svaki sljedeći izazov iz mene je izvlačio maksimum, i smatram da i dalje nisam pokazao sve što mogu i hoću - dodao je.

Izazovno jelo u finalu Chefa Denija Srdoča pokazalo se kao dobra prilika za mladog kuhara da pokaže svoje znanje.

- Vodim se istim konceptom, 'zero waste', volim iskoristiti namirnicu na više načina, u više jela. Igranje s teksturama ostalih namirnica, dakako sezonskih, nekako je i moj način razmišljanja. Vremenski period je svakako problematika, ali uz fokus, uz manje pogreške i određene nedostatke na tanjuru, jela su bila završena u zadanom vremenu - kaže. Jelo koje mu je ipak bilo najdraže spremati bilo je na temu carbonare s mozgom svinje.

- Sviđa mi se moj način razmišljanja i izvedbe, ali svakako treba još dorade kako bi bilo na nivou visoke gastronomije - kaže Ivan.

Nakon emisije planira i dalje napredovati. Djevojka mu je isto kuharica, ali trudi se ipak odvojiti privatno i poslovno.

- Vodim se onom: ‘Družba je družba, a služba je služba’ - zaključuje Ivan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu