To je to što me zanima!

Pokorila Oscare u tenisicama i bez šminke, a njezin ogroman uspjeh u Kini su cenzurirali

Zhao je tek druga žena nagrađena Oscarom za režiju u 93-godišnjoj povijesti te nagrade. Također je prva nebjelkinja i prva Kineskinja dobitnica redateljskog Oscara
Vidi originalni članak

Kinesko vodstvo je cenzurom i šutnjom reagiralo na povijesni uspjeh redateljice Chloe Zhao (39), rođene u Pekingu, na dodjeli Oscara. Glavni državni mediji, uključujući novinsku agenciju Xinhua i državnu televiziju CCTV, nisu prenijeli vijest da je Oscara za režiju dobila Zhao, američka državljanka koja je djetinjstvo provela u Kini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vijesti objavljene na društvenim mrežama djelomično su uklonjene. Komentirati je nije željela ni glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova, rekavši da se ne radi o "diplomatskom pitanju".

Zhao je Oscara za najbolju režiju osvojila na svečanoj dodjeli u ponedjeljak rano ujutro. Njezin film Nomadland dobio je još nagrade za najbolji film i glavnu žensku ulogu, koja je pripala Frances McDormand. Zhao je tek druga žena nagrađena Oscarom za režiju u 93-godišnjoj povijesti te nagrade. Također je prva nebjelkinja i prva Kineskinja dobitnica redateljskog Oscara.

OVO SU DOBITNICI OSCARA 'Nomadland' je najbolji film: Hopkinsu kipić za glavnu mušku ulogu, a McDormand za žensku

Kineski list Global Times je početkom ožujka pisao o Zhao kao "kineskom ponosu" nakon što je dobila Zlatni globus. No potom je na internetu u Kini osvanuo intervju u kojem je Zhao kritizirala Kinu kao "mjesto laži".

Materijali i poveznice na Nomadland posljednjih su dana izbrisani, a informacije o filmu nestale su i s internetskih stranica koje se bave prodajom ulaznica.

Fali ti zabave? Klikni na Oriđiđi Videoteku!

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 26.04.2021.

    Bravo za Oscare, izgled prirodan što se danas na takvim mjestima rijetko viđa. Svaka čast.

  • crna mačka 26.04.2021.

    Blago njoj !

  • nap 26.04.2021.

    Sretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare