To je to što me zanima!

Pola stoljeća zajedno: 'Više je lijekova nego instrumenata...'

U bendu imaju profesora, pravnika, liječnika, a Siniša Škarica kaže da je u njihovim godinama odlično imati liječnika u grupi
Vidi originalni članak

Tamo, krajem šezdesetih, točnije u siječnju 1969., počela je djelovati grupa Mi. Pedeset godina kasnije i dalje su na pozornici. Danas će svirati u svom rodnom Šibeniku... 

Mirko Vukšić, Aljoša Gojanović, Nikica Šprlje, Slaven Beban, Joško Krnčević i Siniša Škarica išli su u gimnaziju kad su osnovali bend. Krenulo im je dobro, pogotovo nakon hita 'Bam bam ba ba lu bam'. 

- Svi smo studirali i, kako je netko diplomirao, tako bi otišao iz benda. A imali smo ponuda i da snimimo ploču u Italiji - kaže Siniša Škarica, dugogodišnji glazbeni urednik u Croatia Recordsu, kako su napravili pauzu'. 

Ima u bendu liječnika, profesora, pravnika...

- U ovim godinama, kad smo svi prešli 70., dobro je da nam je liječnik u bendu - šali se Škarica. 

Prije desetak dana oduševili su na Thrill blues festivalu u Trilju. U Šibeniku moraju 'tamburati' sat i pol.

- Nije nas nekoliko godina bilo u našem gradu, uzbuđenje je veliko. Spremni smo, nije problem, iako danas na svirke nosimo više lijekova nego instrumenata - kaže. 

THRILL BLUES FESTIVAL Djeca su pjevala 'Oj Cetino' i izradila darove za izvođače...

Sad su svi u mirovini pa se opet mogu posvetiti svirkama. Vremena imaju... 

- Jednom ili dvaput tjedno imamo probe. Sad sviramo dva tona niže, ali imamo zrelost. I razmišljamo o novom albumu - najavio je Škarica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare