To je to što me zanima!

Poligrafsko ispitivanje na Novoj TV je nepouzdano?!

Rezultati su drukčiji ako su ispitanici bolesni ili uzimaju lijekove, a Nova to ne provjerava. Poligraf je pouzdan, ali ne toliko da ga priznaju na sudu
Vidi originalni članak

Poligrafsko testiranje jest pouzdano, ali ne sasvim. To što se rezultati poligrafa ne priznaju na sudu kao dokaz dovoljno govori o tome, kaže Krunoslav Borovec. Prema nekim izvorima, pouzdanost poligrafskog testiranja je 60-70 posto, no načelnik Ureda ravnatelja policije nije se upuštao u takve procjene. Istaknuo je da točnost rezultata ovisi o vještini ispitivača.
Kandidate za “Trenutak istine” Nove TV ispituje Romeo Vrečko, jedini licencirani poligrafist u Hrvatskoj. Rabi jednako kvalitetnu aparaturu kao i policija, a i postupak je jednak. Prvo razgovara s kandidatom, a onda ga prikopča na poligraf u zvučno izoliranoj prostoriji bijelih zidova i bez prozora kako bi se eliminirali svi vanjski utjecaji. Kandidatima postavlja 70 pitanja podijeljenih u nekoliko skupina, a oni na svako odgovaraju triput - dvaput naglas i jedanput u sebi. Testiranje traje oko četiri sata.
Nova TV ipak propušta nešto vrlo važno - kandidate šalje na poligraf bez zdravstvenog pregleda ili toksikološkog testa.
- Poligraf se ne preporučuje ako ispitanik pati od kroničnih oboljenja jer bol mijenja rezultate. Isto se događa i ako netko pije lijekove ili uzima droge - kazao je Krunoslav Borovec.
Josipa Jusufović u emisiji je izjavila kako se ne boji da će njezin kućni pornić iscuriti u javnost.
- Iznenadila sam se što je poligraf pokazao da lažem jer smo suprug i ja taj pornić izbrisali s videokamere i sasvim sigurno ne postoji nijedna kopija. Valjda mi je ipak u podsvijesti ostao stari strah, kao što su mi rekli na Novoj - kazala je Josipa.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Fichomir 14.12.2008.

    Haha ma poligraf ni ne postoji... To se dogovore s ovima u backstage-u do koje će svote ići i onda iza natipka neka pitanja i to im postave i onda ovaj odgovori i onda ona teta šta joj treba dva sata da kaže \"istina\" ili \"laž\" stisne gumb istina i onda ovaj prolazi i tamo se blamira ko zadnja budala... Tko se normalan tamo može prijaviti??

  • marino28 13.12.2008.

    ova emisija je toliko glupa da su svi komentari suvisni,,,,dovoljno je samo vidit koji se debili prijavljuju, sve neke nesredjene obitelji, ostavili djecu, rastavljeni, ljubavnice,,,,,,uzas zivi sta sve posoji na televiziji,,,,postajemo Amerika

  • opera 13.12.2008.

    ajme,ka da su otkrili toplu vodu!!! normalno da je nepouzdano,pa to svi znaju osim idiota koji se prijavljuju na to sranje!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare