To je to što me zanima!

Pomoć Hrvatskom glazbenom zavodu stiže i od Petra Klasana

Na računu HGZ-a trenutno je prikupljeno nešto više od 328.000 kuna, što je veliki napredak u zadnjih mjesec dana i zasigurno je tu puno doprinijela i naša međunarodna akcija, rekao je pijanist
Vidi originalni članak

Petar Klasan (28), pijanist koji živi u Beču, a radi u Palestini, među prvima je uskočio u pomoć Hrvatskom glazbenom zavodu, koji za obnovu nakon potresa treba oko 800.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: U potresu je uništen Hrvatski glazbeni zavod

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na Facebook stranicama Lions Cluba Kontesa Nera, Hrvatskog glazbenog zavoda i CON BRIO Concert Series bio je jučer online festival, uz podršku umjetnika iz cijeloga svijeta.

- To nikad nije bio problem, umjetnici vole pomagati za umjetnost - rekao nam je Klasan.

A pomogao je itekako. Za ovu akciju čuo je cijeli svijet, uostalom, i sudjelovali su glazbenici Japana, Amerike, Italije, Finske, Njemačke, Austrije...

- Na računu HGZ-a trenutno je prikupljeno nešto više od 328.000 kuna, sto je veliki napredak u zadnjih mjesec dana i zasigurno je tu puno doprinijela i naša međunarodna akcija. Informacije o skupljenim sredstvima na računu Lions kluba ‘Kontesa Nera’ bit će objavljeni ubrzo nakon završetka festivala - kaže Klasan.

Uz Petra Klasana, u timu inicijatora ideje su i finska čelistica Liina Leijala te njegova zaručnica, flautistica Marija Viktorija Barać.

HRVATSKI GLAZBENI ZAVOD 'HGZ je hram glazbene kulture Zagreba. Trebamo ga čuvati...'

Današnji koncert “To Zagreb, with love” moći će se pratiti putem društvenih mreža od 19 sati.

- Sudionici su, uz pokretače inicijative, umjetnici koji redovito nastupaju u koncertnoj sezoni Con Brio - Ivana Duvnjak, sopran s dirigentom Igorom Tatarevićem na klaviru, violinist Zagrebačke filharmonije Sho Akamatsu s pijanisticom Petrom Gilming te pijanist Dušan Sretović. Na repertoaru će biti djela komorne glazbe, ali i operne arije te solo klavirski repertoar.    

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare