Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

'HGZ je hram glazbene kulture Zagreba. Trebamo ga čuvati...'

Hrvatski glazbeni zavod 26. travnja ove godine u zajedničkoj produkciji Hrvatske radiotelevizije te pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista i 24sata HGZ nastoji privući pažnju javnosti za ulaganje

Foto: promo
1 komentara

Hrvatski glazbeni zavod jest i mora ostati hram glazbene kulture Zagreba i Hrvatske i u tome će imati svesrdnu podršku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, poruka je s okruglog stola o Hrvatskom glazbenom zavodu, njegovoj ulozi i važnosti kao simbola nacionalnog kulturnog identiteta.

Foto: promo

Na inicijativu akademika Frane Paraća, potpredsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, organiziran je okrugli stol o Hrvatskome glazbenom zavodu na kojem se raspravljalo o otvorenim pitanjima djelovanja jedne od naših najstarijih institucija u kulturi. U raspravi su sudjelovali i akademici Stanislav Tuksar i Zoran Juranić, pročelnik ureda za kulturu Grada Zagreba Tedi Lušetić, predstavnica Ministarstva kulture Sanja Raca, predstavnica Hrvatske radiotelevizije Jana Haluza, predstavnik Styrije Ivan Tolj te članice ravnateljstva Hrvatskoga glazbenog zavoda, potpredsjednica Tamara Jurkić Sviben i predsjednica Romana Matanovac Vučković.

Naglašavajući kritičnu financijsku situaciju u kojoj se HGZ nalazi, HAZU je pozvala Grad Zagreb i Ministarstvo kulture da pomognu u prevladavanju financijske krize te istaknula da je jednako važno privući sponzore i donatore.

Foto: promo

- Organizacijom Svečanog donatorskog gala koncerta za Hrvatski glazbeni zavod 26. travnja ove godine u zajedničkoj produkciji Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskoga glazbenog zavoda te pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista i 24sata HGZ nastoji privući pažnju zainteresirane javnosti za ulaganje u taj hram glazbene umjetnosti i kulture – istaknuo je akademik Frano Parać u svom priopćenju s okruglog stola.

Hrvatski glazbeni zavod od svog osnivanja 1827. godine do danas društvo je prijatelja glazbe i glazbenika amatera, neprofitna udruga u kulturi i umjetnosti čiji je cilj njegovanje, unapređivanje i širenje glazbene umjetnosti.

Foto: promo

- Podrška Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od neprocjenjive je važnosti za opstanak Hrvatskoga glazbenog zavoda. Javnost mora postati svjesna svih vrijednosti koje su dosadašnjim djelovanjem postignute i očuvane, ali i nužnosti da se nesmetano nastavi s radom i postigne još mnogo više. Jer, unatoč činjenici da smo suočeni s teškoćama ne razmišljamo samo o pukom preživljavanju već smo ustrajni u viziji unaprjeđenja i širenja našeg djelovanja – ističe ravnateljica HGZ-a izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković.

KĆERKA MILE KITIĆA ZALUDJELA BALKAN: Objavljuje golišave fotografije i živi raskošnim životom

Naši partneri pišu
Message