To je to što me zanima!

Pothvat: Pravi Zak pjevao je u Vižinadi, hologramski u Novalji

PIONIR Ivan Zak je prvi pjevač u Hrvatskoj, ali i regiji koji je iskoristio novu tehnologiju. Uspio je održati dva koncerta istovremeno, pri tom oduševivši obje publike
Vidi originalni članak

Čak je 9000 obožavatelja plesalo na hitove Ivana Zaka (37) u istarskoj Vižinadi blizu Poreča. Istodobno, mnošto njih uživalo je u njegovu koncertu stotinjak kilometara južnije, u Novalji na otoku Pagu.

– Presretan sam i oduševljen što smo publici priuštili jedinstveni glazbeni doživljaj. Pjevalo se i plesalo na dva mjesta koja su udaljena više od 120 kilometara zračne linije – rekao je pjevač čiji je hologramski koncert publika u Novalji pratila zahvaljujući najsuvremenijim tehnologijama.

Publika u Novalji fotografirala je hologramskog Ivana Zaka kao da je na bini pravi pjevač. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zakove obožavateljice bile su oduševljene kad je hologram pjevača pružao mikrofon prema publici te im prepuštao pjevanje svojih hitova, poput 'Naučila si me', 'Pretjerujem', 'Meni se s tobom', 'Zbogom pameti', 'Bolja od najbolje' i 'Tko mi te krade'.

– Doima se kao da je Ivan zaista s nama. Ovo je nevjerojatno – rekle su zakice.

Koncert Ivana Zaka ući će u povijest hrvatske glazbe kao prvi hologramski koncert domaćeg izvođača u Hrvatskoj, ali i regiji.

Cijeli događaj oduševio je i gradonačelnika Novalje Antu Dabu koji je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novalje omogućio prvi hologramski glazbeni spektakl. Interakcija hologramskog Zaka s novaljskom publikom bila je zapanjujuća jer su se okupljeni odazivali na izvođačev poziv pjevanja refrena te stvaranja uzavrele atmosfere bljeskajući mobitelima i fotoaparatima prema bini, kao da je tamo pravi pjevač.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prvi smo po hologramskom koncertu poslije susjednoga grada Zadra koji je imao koncert Michaela Jacksona, a mi imamo našeg domaćeg izvođača Zaka. Sigurno je da želimo uvijek biti ispred nekih trendova i posebno izražavam zahvalnost Outre mediji na hologramskom spektaklu - rekao je Dabo, koji je uvjeren da će novaljski primjer slijediti i drugi gradovi. - U budućnosti to će vjerojatno biti svakodnevica, naročito u ljetnim mjesecima kad će se jednog umjetnika moći istodobno gledati na više mjesta – siguran je gradonačelnik.

Samo snimanje hologramskog koncerta zahtjevan je proces ako izvođač doista želi dočarati atmosferu koncerta uživo, a to uključuje interakciju s publikom.

Zbog toga je Ivan Zak najprije koncert snimio u studiju, a zatim se sve to projiciralo kao hologram na novaljskoj rivi. Oduševljena publika dokaz je da je eksperiment uspio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 16.08.2016.

    Meni je ovo bezveze, pa onda mogu doma odvrnut cd ili youtube i slušat.

  • joca jakarta 16.08.2016.

    čista pavijanština,nije ni čudno šta je prosječni IQ nama hrvatima 85 jedan od najnižih u europi.

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 15.08.2016.

    Ko ovo sluša i pohodi mu na koncerte, bolje nije ni zaslužio... kokoši i likovi sa kamenom na glavi da im ista ne odleti nebu pod oblake...

Komentiraj...
Vidi sve komentare