To je to što me zanima!

Pramenovi kose Kurta Cobaina prodani za skoro 90 tisuća kuna

Šest pramenova kose pokojnog frontmana benda Nirvana prodano je na aukciji za oko 14 tisuća kuna po pramenu. Kosu mu je ošišala prijateljica Tess nekoliko godina prije nego je bend postao planetarno popularan
Vidi originalni članak

Kurt Cobain je sa svojim bendom Nirvana postigao svjetsku slavu devedesetih, a mnogi ga smatraju za posljednju pravu 'rock zvijezdu', te se i dan danas rado sjećaju njegovih hitova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za vrijeme turneje Nirvaninog prvog albuma 'Bleach' u Engleskoj 1989. godine Cobaina je ošišala prijateljica Tess Osbourne. Tek nekoliko godina nakon, bend je postao planetarno popularan zahvaljujući kultnom albumu 'Nevermind'.

Tess je nakon Kurtove smrti 1994. poklonila njegovu kosu umjetnici Nicole DePolo, a priložila je i poruku koju je Cobain vlastoručno napisao - ’29/10/89: Tess je šišala Kurtovu kosu u Birminghamu, Engleska, 27 Holy Rd., Handsworth, Birmingham B202BU.' Tom prilikom Tess i Kurt napravili su i seriju fotografija na kojim poziraju sa škarama, što dodatno potvrđuje autentičnost pramenova.

S vremenom je duga plava kosa postala Cobainov zaštitni znak, a mnogi tvrde da je upravo Tess prva koja ga je ošišala na ovaj prepoznatljivi način. 

Šest pramenova Cobainove kose prodano je na aukciji Iconic Auctionsa za 87 tisuća kuna. Aukcijska kuća tvrdi kako je najdulji pramen bio dugačak svega 6,3 centimetra, a svaki je pramen pojedinačno prodao se za preko 14 tisuća kuna.

COURTNEY UMALO UMRLA Žena Kurta Cobaina šokirala: Dali su mi krivu dijagnozu. Bila sam kost i koža sa samo 43 kile

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare