To je to što me zanima!

Preko 60 žena optužilo je Billa Cosbya za silovanje: Svoju priču je podijelila i strana pjevačica

Bill se javnosti obratio putem svog predstavnika koji je glazbenicu Morganne nazvao 'pohlepnom i željnom pažnje'
Vidi originalni članak

Nekadašnju zvijezdu humoristične serije 'Cosby Show', glumca Billa Cosbyja (86), pjevačica Morganne Picard optužila je za silovanje. Ovo je još jedna u nizu optužbi za seksualno zlostavljanje s kojom je suočen. 

PONAVLJA SE PROŠLOST Bill Cosby ponovno optužen za seksualno zlostavljanje: 'Slavu i moć koristio je za napade žena'

Slučaj se navodno dogodio 1987. godine u New Yorku, kada su se Morganne i Bill tek upoznali. U optužbi je pjevačica navela da ju je on 'drogirao i seksualno zlostavljao', kako piše Daily Beast

Cosby je tada mladu pjevačicu pozvao na set svoje emisije da bi 'pomogao njezinoj karijeri', nudio je pićem i poticao da pije, nakon čega se ona ubrzo onesvjestila. Navela je da se nakon toga probudila gola u hotelskoj sobi te da vjeruje da ju je glumac silovao. 

OPTUŽEN VIŠE OD 60 PUTA Billa Cosbyja je još devet žena tužilo za seksualno zlostavljanje

 U tužbi je navela i NBC Universal Media, Kaufman Astoria Studios, Astoria Studios Limited Partnership II i The Carsey-Werner Company jer su propustili 'istražiti, ukoriti, nadzirati ili pokušati zaustaviti' Cosbyja. Glumac se javnosti obratio putem svog predstavnika pa je Morganne nazvao 'pohlepnom i željnom pažnje'.

Glumca i komičara je već 2015. godine preko 60 žena optužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje, a više njih je navelo da ih je drogirao. Prva optužba završila je poništenim suđenjem jer porota nije uspjela donijeti jednoglasnu odluku. No 2018. je Cosby je bio proglašen krivim i osuđen na tri do deset godina zatvora, naređeno mu je doživotno savjetovanje te je uveden u registar seksualnih prijestupnika. 

IZGLEDA VRLO LOŠE Bill Cosby u javnosti nakon dugo vremena: Izgleda loše, hoda uz pomoć štapa te je izgubio vid

Dvije godine kasnije Cosbyja su pustili iz zatvora jer je presuda bila poništena zbog pogrešnog postupanja tužitelja. Glumac i dalje tvrdi da su optužbe lažne. 

- Nikada nisam promijenio svoj stav ni svoju priču -  objavio je na Twitteru nakon izlaska iz zatvora, zahvalivši obožavateljima, navijačima i prijateljima koji su bili uz njega, a posebno je zahvalio Vrhovnom sudu Pennsylvanije 'na održavanju vladavine prava'.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • branimir220250 31.08.2023.

    to što je gola u krevetu nije dokaz da je silovana, pa nemože imati pancirke, nwma logike❌

  • 07.08.2023.

    Lažljivice...Sad je izgleda in biti silovan...Znam,znam....

  • Adisibio 07.08.2023.

    Moraš voljet američki pravosudni sustav. Vjerojatno su mu još i platili tih 2-3 god u zatvoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare