To je to što me zanima!

Preminuo je Esad Arnautalić, jedan od osnivača grupe Indexi

S njim je započela faza pop–rock glazbe, a utemeljitelj je nekih festivala koji će ostati u vječnom sjećanju ljubitelja glazbe, kao što su "Vaš šlager sezone" i "Prvi Aplauz"
Vidi originalni članak

Esad Arnautalić, jedan od osnivača poznate sarajevske grupe Indexi preminu je u 77 godini života u Sarajevu nakon duge i teške bolesti. Bio je veliki glazbenik, vrsni skladatelj i dirigent jedan je od utemeljitelja rock scene, za što je bio cijenjen ne samo u BiH, već i šire u regiji.

 

S njim je započela faza pop–rock glazbe, a utemeljitelj je nekih festivala koji će ostati u vječnom sjećanju ljubitelja glazbe, kao što su "Vaš šlager sezone" i "Prvi Aplauz". Posebno je poznat bio njegov projekat "Muzika raspoloženja", u okviru kojeg je okupio glazbenike koji se nikada više neće sastati na jednom mjestu.

Poznat je i kao dirigent na tri natjecanja za pjesmu Eurovizije te je sigurno da su Sarajevo, BiH, ali i cijeli svijet njegovom smrću izgubili još jednog velikana glazbene scene, po kojem je glavni grad BiH bio prepoznatljiv. Dobitnik je i nagrade Davorin za životno djelo. Pokop će biti u srijedu na sarajevskom groblju Bare.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • peppito 05.12.2016.

    joooj.. sve što je kvalitetno odlazi... počivao u miru ...

  • Cukrena 05.12.2016.

    Stara garda polako odlazi ali njihove pjesme će živjeti zauvijek.....''Pjevajte svi ja ću sada pustit glas al' pjesma ta nek' vječno živi..nestanak taj nek' bude poziv moj za sve..za jedan život nov...''.. Negdje na kraju...u zatišju

  • bellaR 05.12.2016.

    "Cudan svijet je oko nas slika ista svaki dan tu na uglu tom stoji starac sam niko njega ne gleda, svi zure nekud znam da takav je zivot, zivot nas...."...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare