Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Preminuo je Esad Arnautalić, jedan od osnivača grupe Indexi

S njim je započela faza pop–rock glazbe, a utemeljitelj je nekih festivala koji će ostati u vječnom sjećanju ljubitelja glazbe, kao što su "Vaš šlager sezone" i "Prvi Aplauz"

Foto: Davorin.ba
8 komentara

Esad Arnautalić, jedan od osnivača poznate sarajevske grupe Indexi preminu je u 77 godini života u Sarajevu nakon duge i teške bolesti. Bio je veliki glazbenik, vrsni skladatelj i dirigent jedan je od utemeljitelja rock scene, za što je bio cijenjen ne samo u BiH, već i šire u regiji.

 

S njim je započela faza pop–rock glazbe, a utemeljitelj je nekih festivala koji će ostati u vječnom sjećanju ljubitelja glazbe, kao što su "Vaš šlager sezone" i "Prvi Aplauz". Posebno je poznat bio njegov projekat "Muzika raspoloženja", u okviru kojeg je okupio glazbenike koji se nikada više neće sastati na jednom mjestu.

Poznat je i kao dirigent na tri natjecanja za pjesmu Eurovizije te je sigurno da su Sarajevo, BiH, ali i cijeli svijet njegovom smrću izgubili još jednog velikana glazbene scene, po kojem je glavni grad BiH bio prepoznatljiv. Dobitnik je i nagrade Davorin za životno djelo. Pokop će biti u srijedu na sarajevskom groblju Bare.

Naši partneri pišu
Message