To je to što me zanima!

Preminuo je najstariji hrvatski pjevač, imao je 97 godina

Petrali je je pjesmu 'Samo jednom se ljubi' pjevao prije Ive Robića, a 'Jesenju elegiju' ('Sve moje jeseni su tužne') prije Dušana Jakšića
Vidi originalni članak

Najstariji hrvatski pjevač Bruno Petrali preminuo je u Rijeci u 98. godini, objavio je njegov prijatelj i kolega Marinko Biškić na društvenim mrežama.

Marinko Biškić bio je jedan od 'krivaca' što je Petrali prošle godine, kada mu je bilo 96 godina, s grupom Sarah & The Romans snimio obradu pjesme 'Bambina' Nene Belana (60). 

- Nikad se nisam školovao u glazbi, ali sam imao uho. Naravno da sam od kolega učio osnove, solfeggio, ono najbitnije, ali pjevanje je za mene uvijek bilo nešto prirodno, bez previše filozofije i kao mladić sam radio sve samo da se domognem pjevanja - ispričao nam je 2020. godine.

'DAO SI ZNAČENJE GLAZBI' Pjevač legendarnih Faithlessa, Maxi Jazz, umro u 66. godini

Petrali je je pjesmu 'Samo jednom se ljubi' pjevao prije Ive Robića, a 'Jesenju elegiju' ('Sve moje jeseni su tužne') prije Dušana Jakšića.

-  Do toga je došlo slučajno, objašnjava Bruno. Bio sam kod mog prijatelja skladatelja Maria Kinela kojem je Robić poslao muziku, a on je slagao u pjesmu. Pitao me što mislim, a ja sam, otpjevavši je zaključio kako će to biti instantni hit. Prepisao sam si pjesmu i probno je izveo na jednom od tadašnjih plesnjaka - kazao je Bruno.

Idi na 24sata