To je to što me zanima!

Preminuo novosadski glazbenik Predrag Peđa Vranešević

Peđa je bio poznat po sastavu 'Laboratorija zvuka', koju je osnovao s bratom Mladenom. Ostat će upamćen kao dio novosadske kulturne scene, koja se formirala tijekom 60-ih i 70-ih
Vidi originalni članak

Novosadska glazbena scena ostala je bez Predraga Peđe Vraneševića. Preminuo je u nedjelju u Novom Sadu u 76. godini. Tužne vijesti potvrdila je njegova obitelj, piše Blic.rs.

Peđa je bio poznat po sastavu 'Laboratorija zvuka', koju je osnovao s bratom Mladenom. Ostat će upamćen kao dio novosadske kulturne scene, koja se formirala tijekom 60-ih i 70-ih. Osim rock glazbe, radio je i glazbu za film i kazalište. Naime, tijekom karijere je sam i/ili u suradnji s bratom snimio glazbu za više od 100 predstava i dvjesto filmova i televizijskih serija. 

Studirao je arhitekturu u Beogradu, a sredimo 60-ih je bio član benda 'The Best Nothing', koji je nastupio na prvoj beogradskoj Gitarijadi. Radio je i kao filmski kritičar u studentskom listu, ističe SEEcult.org.

MARK SE VRAĆA SVIRANJU Glazbenik se oglasio nakon što je pobijedio rak: 'Nisam se ovako osjećao mjesecima...'

Dok je stvarao glazbu, paralelno se bavio i konceptualnom umjetnošću pa je nastupio na Sedmom bijenalu mladih umjetnika u Parizu 1971 godine. Pet godina je nastupao u Londonskom teatru Instituta suvremenih umjetnosti, gdje je izveo svoj glazbeno-scenski spektakl 'Uzjahati konje Svetog Marka'. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Gallus385 06.02.2022.

    Kako ono ide stih iz pjesme: "Jedeš malo, skidaš salo, pa tek ondak mjeriš što ti je ostalo"

  • BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC 06.02.2022.

    Izgleda ko servin

Komentiraj...
Vidi sve komentare