To je to što me zanima!

Preminuo Sam Kelly, kapetan Geering iz kultnog 'Alo, 'Aloa'

Kelly se dugo i hrabro borio s bolešću. Smrt glumca velik je gubitak za njegove prijatelje i profesiju. Sam nije imao obitelji, a preminuo je u dobi od 70 godina
Vidi originalni članak

Sam Kelly premino je mirno jutros nakon duge bolesti protiv koje se hrabro borio. Iza sebe nije ostavio obitelj već brojne prijatelje koji su bili njegova odabrana obitelj. Njegova smrt velik je gubitak za njih i za profesiju - objavio je u nedjelju glumčev agent.

Kelly je imao 70. godina kada je preminuo. Najpoznatiji je po ulozi kapetana Geeringa u kultnoj seriji 'Alo, 'Alo'. Od svibnja 2009. glumio je Čarobnjaka u mjuziklu 'Wicked', inspiriranom 'Čarobnjakom iz Oza' na West Endu. U ožujku 2010. zamijenio ga je Clive Carter, ali Kelly se ponovo vratio u studenom prošle godine. U siječnju ove godine ponovo je morao napustiti produkciju zbog bolesti.

Kelly je rođen 19. prosinca 1943. u Manchesteru. Pohađao je školu u Liverpoolu i išao na crkveni zbor gdje je od rane dobi recitirao monologe. U Londonskoj akademiji za glazbu i dramaturgiju školovao se za glumca, a diplomirao je 1967. nakon čega je nastupao u kazalištima diljem Velike Britanije. Karijeru je ostvario na televiziji gdje je glumio u brojnim serijama.

Glumio je u britanskim sticomima poput 'Porridgea' i 'On the Ups', 'We'll Think of Something' i 'Barbara', ali najzapaženiju ulogu ostvario je kao kapetan Geering u kultnoj britanskoj seriji 'Alo, 'Alo'. Kelly je seriju napustio nakon tri sezone, a kasnije je priznao da je požalio zbog toga.  Kelly je glumio u brojnim serijama. U 'Ubojstvima iz Midsomera' je glumio Jacka Fothergilla, a u 'Inspektoru Morseu' je utjelovio  ekscentričnog pisca Majorsa. Imao je ulogu u BBC-evoj radio serijama 'Uncle Mort's South Country' i 'Uncle Mort's Celtic Fringe'Glumio je i u serijama 'Holding On', 'Christabel',  'Haggard',  'Martin Chuzzlewit',  'EastEnders',  'Black Books', 'New Tricks' i mnogim drugima. 

Sam je aktivno glumio sve do siječnja ove godine kada se zbog bolesti morao povući.

Brojni slavni kolege oprostili su se od njega na društvenim mrežama. 

- Jako sam tužan zbog smrti Sama Kellyja. Glumio je odličnog Hitlera u komediji 'Stalagluft' koju sam radio s Nickom Lyndhurstom - napisao je Stephen Fry (56).

- Ne mogu vjerovati da je ljupki Sam Kelly umro. Zajedno smo išli u glumačku školu. Drag, zabavan talentirani tip. Tako tužno - objavio je bivši Doktor Who Colin Baker (71).

- Očajno tužne vijesti, napustio nas je divni Sam Kelly. Tako divan i talentiran čovjek, jedan od dobrih - napisao je Mark Gatiss (47).

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ella1234xD 15.06.2014.

    dobar je ali onaj što je glumio gey-a koji se non-stop upucava Rene-u je bio za krepat ,a tek Leclerc ,ma ne gluva baba je zakon ,ovo-govorim-samo-jedanput Michelle,ma odo gledat reprizu

  • muskarac 15.06.2014.

    kako je meni smijesno kad neko kaze da je serija prijatelji najbolja ikad snimljena... hahahahaha serije poput alo alo tj vecinom britanske serije nikad ne umiru... gledat ce ih generacije i generacije

  • melidony 15.06.2014.

    Kultna serija koja nas je uvijek nasmijala!

Komentiraj...
Vidi sve komentare