Obavijesti

Show

Komentari 12

Preminuo Sam Kelly, kapetan Geering iz kultnog 'Alo, 'Aloa'

Preminuo Sam Kelly, kapetan Geering iz kultnog 'Alo, 'Aloa'
3

Kelly se dugo i hrabro borio s bolešću. Smrt glumca velik je gubitak za njegove prijatelje i profesiju. Sam nije imao obitelji, a preminuo je u dobi od 70 godina

VIDEO

Sam Kelly premino je mirno jutros nakon duge bolesti protiv koje se hrabro borio. Iza sebe nije ostavio obitelj već brojne prijatelje koji su bili njegova odabrana obitelj. Njegova smrt velik je gubitak za njih i za profesiju - objavio je u nedjelju glumčev agent.

Kelly je imao 70. godina kada je preminuo. Najpoznatiji je po ulozi kapetana Geeringa u kultnoj seriji 'Alo, 'Alo'. Od svibnja 2009. glumio je Čarobnjaka u mjuziklu 'Wicked', inspiriranom 'Čarobnjakom iz Oza' na West Endu. U ožujku 2010. zamijenio ga je Clive Carter, ali Kelly se ponovo vratio u studenom prošle godine. U siječnju ove godine ponovo je morao napustiti produkciju zbog bolesti.

Kelly je rođen 19. prosinca 1943. u Manchesteru. Pohađao je školu u Liverpoolu i išao na crkveni zbor gdje je od rane dobi recitirao monologe. U Londonskoj akademiji za glazbu i dramaturgiju školovao se za glumca, a diplomirao je 1967. nakon čega je nastupao u kazalištima diljem Velike Britanije. Karijeru je ostvario na televiziji gdje je glumio u brojnim serijama.

Glumio je u britanskim sticomima poput 'Porridgea' i 'On the Ups', 'We'll Think of Something' i 'Barbara', ali najzapaženiju ulogu ostvario je kao kapetan Geering u kultnoj britanskoj seriji 'Alo, 'Alo'. Kelly je seriju napustio nakon tri sezone, a kasnije je priznao da je požalio zbog toga.  Kelly je glumio u brojnim serijama. U 'Ubojstvima iz Midsomera' je glumio Jacka Fothergilla, a u 'Inspektoru Morseu' je utjelovio  ekscentričnog pisca Majorsa. Imao je ulogu u BBC-evoj radio serijama 'Uncle Mort's South Country' i 'Uncle Mort's Celtic Fringe'Glumio je i u serijama 'Holding On', 'Christabel',  'Haggard',  'Martin Chuzzlewit',  'EastEnders',  'Black Books', 'New Tricks' i mnogim drugima. 

Sam je aktivno glumio sve do siječnja ove godine kada se zbog bolesti morao povući.

Brojni slavni kolege oprostili su se od njega na društvenim mrežama. 

- Jako sam tužan zbog smrti Sama Kellyja. Glumio je odličnog Hitlera u komediji 'Stalagluft' koju sam radio s Nickom Lyndhurstom - napisao je Stephen Fry (56).

- Ne mogu vjerovati da je ljupki Sam Kelly umro. Zajedno smo išli u glumačku školu. Drag, zabavan talentirani tip. Tako tužno - objavio je bivši Doktor Who Colin Baker (71).

- Očajno tužne vijesti, napustio nas je divni Sam Kelly. Tako divan i talentiran čovjek, jedan od dobrih - napisao je Mark Gatiss (47).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni